Αγανακτισμένοι οι Πυροσβέστες στην Χίο – Οι λαθρομετανάστες βάζουν 3 φορές την μέρα φωτιά..

“Με την παρούσα μας, διαμαρτυρόμεθα για τις συνθήκες εργασίας μας κατά τη διάρκεια των συμβάντων που εκδηλώνονται περιμετρικά της ΒΙΑΛ Χίου. Καλούμεθα, άλλοτε δύο και τρεις φορές την ημέρα, σε κατάσβεση πυρκαγιών σε δύο ή και περισσότερα σημεία ταυτόχρονα. Λόγω όμως της κατάστασης που επικρατεί η επιτέλεση του έργου μας είναι δυσχερής”, αναφέρουν, σε καταγγελία τους οι πυροσβέστες της Χίου.

“Περιμετρικά του Κέντρου υποδοχής έχει σωρευθεί μεγάλος όγκος απορριμμάτων, στα οποία οι πρόσφυγες και μετανάστες βάζουν φωτιά καθημερινά προκειμένου, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, να σκοτώσουν ποντίκια και φίδια.

Τα μέλη μας καλούνται να εισέλθουν στα απορρίμματα εν μέσω αναθυμιάσεων κυρίως από πλαστικά και υπολείμματα φαγητών σε αποσύνθεση, για να κατασβέσουν τις πυρκαγιές, με ό,τι τούτο συνεπάγεται για την υγεία τους.“Εκτός των απορριμμάτων στο χώρο εκρέουν και λύματα από το κέντρο υποδοχής, το ύψος των οποίων φθάνει μέχρι το γόνατο, ενώ παντού υπάρχουν περιττώματα.

Οι υπηρεσίες μας διαρκούν εικοσιτέσσερεις συνεχείς ώρες, ενώ δύο συνάδελφοί μας είναι για τουλάχιστον οκτώ ώρες σε περιπολικό σταθμευμένο στο σημείο. Τούτο έχει ως αποτέλεσμα τα μέλη που αντιμετωπίζουν τα συμβάντα να μην έχουν την δυνατότητα απολύμανσης, παρά μόνον μετά τη λήξη της βάρδιάς τους, πολλές ώρες αργότερα”.

“Εκτός των άνω, οι δρόμοι περιμετρικά του κέντρου υποδοχής είναι αγροτικοί, προχείρως διανοιγμένοι, με μεγάλους λάκκους από τις νεροποντές και γεμάτοι κλαδιά και χόρτα, ώστε τα οχήματά μας με μεγάλη δυσκολία φθάνουν στα σημεία της κατάσβεσης.

Τούτο εγκυμονεί κινδύνους για τη γειτνιάζουσα δασική έκταση και τις θερινές παιδικές κατασκηνώσεις του οικισμού Σκλαβίων, για το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Κρήνας, αλλά και για τις παρακείμενες ιδιοκτησίες, που σε περίπτωση μεγάλης πυρκαγιάς θα είναι πολύ δύσκολο να σωθούν, αφού η παρεμπόδιση της φωτιάς δεν είναι δυνατή αν δεν υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες, στην συγκεκριμένη περίπτωση καθαροί δρόμοι, που θα την αναχαιτίσουν.

“Με την παρούσα μας, σας γνωρίζουμε τα άνω ζητήματα και διαμαρτυρόμεθα για την υπάρχουσα κατάσταση, καθώς δεν είναι λίγα τα μέλη μας που έχουν παρουσιάσει αναπνευστικά και δερματολογικά προβλήματα. Παράλληλα, αιτούμεθα όπως μας συνδράμετε στο δύσκολο έργο μας, απομακρύνοντας τα απορρίμματα, καθαρίζοντας όλους τους χώρους περιμετρικά του κέντρου υποδοχής και προχωρώντας στην διάνοιξη δρόμων και τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών”, καταλήγουν.

Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια... Και μετά θα βάλουν στις έγκυρες πήγες τους : δώστε κάτι για τους καημένους τους πυρόπληκτους...! τόσα χρονιά άκουγες για οργανωμένες φωτιές στην Ελλάδα τα καλοκαιριά, μέχρι που με το ίντερνετ βρέθηκαν οι ένοχοι, εκατομμύρια έχουν ίντερνετ πριν απο σένα και δεν βλέπουν τίποτα! σαν μην φτάνει αυτό διαβάζουν έγκυρες πήγες τους μετά μανίας, που βγάζουν μάτι σε ποιους ανήκουν, οκ! η αυτοί ειναι ηλίθιοι η εσύ πολύ έξυπνος...

Και μάλλον το δεύτερο ο λόγος? μια φόρα προς την έξοδο σε σούπερ μάρκετ, είχαν βάλει μια μαντάμ και έλεγε δώστε κάτι για τους καημένους τους καρκινοπαθείς, και τις λες ούτε ένα ευρώ! να πας να ζητήσεις λεφτά απο αυτούς που σε έβαλαν μαντάμ δεν συμμετέχω στο θέατρο του παράλογου, έμεινε με ανοιχτό το στόμα (ενώ έχεις δώσει άλλου λεφτα απευθείας σε άτομο που τα είχε ανάγκη ) .. Πίσω ηταν ένας μπάρμπας 60+ χρονών και άκουσε και λέει καλα της είπες εκμεταλλεύονται την συμπόνια του κόσμου, τα ίδια έκαναν και πιο παλιά σε σχολεία για δήθεν ορφανά παιδιά και πηγαίναν διακοπές με τα λεφτά που μάζευαν (!), και λες να και ένας έξυπνος, την ίδια ώρα προσεχείς τον μπάρμπα και ήσαν ευρωπαϊκού γένους, και λες κάτσε να τσεκάρεις αν ειναι και πνευματικά, και τον ρωτάς τι γένος ήσαν οι αρχαίοι στην Ελλάδα? άρια φυλή ηταν που σημαίνει δίκαιη και ευγενές, που το ξέρεις τον ρωτάς? που λέει τι σε νοιάζει που το ξέρω , του λέω επειδή το ξέρω και εγώ αφου είμαστε ίδιο γένος μην το πεις αυτό σε Νεοέλληνες αραβικού τύπου ειναι ικανοί να σε σφάξουν στο γονάτο ως ναζι φασίστα όπως έκαναν το 40. Του λέω με το ίντερνετ ασχολείσαι(ίσως είχε ερευνήσει μεσώ ίντερνετ) οχι μου λέει , του λέω καλυτερα αν δεις τι ηλιθιότητες λένε και ποιους διαβαζουν και υποστηρίζουν θα χάσεις πάσα ιδέα.. Μου λέει τα ξέρω έχουν εκφυλίσει τα πάντα τους βλέπω στην κοινωνία. Έτσι που λέτε....

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications