Τσιόδρας για το «φούσκωμα» των θανάτων από κορωνοϊό: «Δεν φταίω εγώ, έτσι λέει ο... ΠΟΥ»

Ο Σωτήρης Τσιόδρας σήμερα προσπάθησε να αποποιηθεί κάθε ευθύνη σχετικά με τον τρόπο καταγραφής των θανάτων από κορωνοϊό, «ρίχνοντάς» την ευθύνη στον ΠΟΥ.

Τις προηγούμενες μέρες αποκαλύφτηκε πως καταγράφονταν ως «θάνατος από κορωνοϊό» οποιοσδήποτε πέθαινε και ήταν θετικός στον ιό, ακόμα κι αν πέθαινε από άσχετη αιτία.

Αυτό προκάλεσε την μήνη της επιστημονικής κοινότητας η οποία κατηγόρησε πως τα νούμερα φουσκώνονταν επίτηδες με σκοπό να δικαιολογηθούν τα απαγορευτικά μέτρα.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως οι οδηγίες του ΠΟΥ σχετικά με την ταξινόμηση των θανάτων με συγκεκριμένα κριτήρια είναι σαφείς. Οποιοσδήποτε θάνατος με θετική PCR (μοριακό έλεγχο για τον κορωνοϊό) δεν θα πρέπει να αποδίδεται σε άλλη αιτία χωρίς ξεκάθαρη αιτιολόγηση.

Βέβαια ο ίδιος είχε αποκαλύψει πως ασθενής με εγκεφαλική αιμορραγία καταγράφηκε ως... θάνατος από κορωνοϊό.Ο κ. Τσιόδρας έιπε πως για να μην εμπίπτει στη λίστα των θυμάτων κορωνοϊού κάποιος ασθενής θα πρέπει να βγει αρνητικός στον ιό, να περάσει καιρός και τότε ο θάνατός του να αποδοθεί σε άλλη αιτία.

«Αν είχαμε το ελεύθερο να κρίνουμε κατά το δοκούν, τότε θα καταγράφαμε λιγότερους θανάτους και δεν θα τηρούσαμε τις ευρωπαϊκές οδηγίες» επανέλαβε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Όμως στη συνέχεια ο λοιμωξιολόγος αποκάλυψε πως πολλές χώρες της Δυτικής Ευρώπης δεν ακολούθησαν το πρωτόκολλο αυτό!
«Δεν πρόκειται για επινόηση δικιά μου. Η επιστημονική κοινότητα της χώρας ακολουθεί τις ευρωπαϊκές οδηγίες, την επιστημονική πρακτική, δεν εξυπηρετούμε καμιά σκοπιμότητα»

Post A Comment:

1 comment

vasiliaείπε...

H ηλιθιοτης του Τσιόδρας ειναι Πρωτοφανης Ουτε για νοσοκομά δεν κανει αυτος ο δυστηχης!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications