Ελληνικό και όχι «γκρίζο» το σημείο εισβολής των Τούρκων στον Έβρο

Πίσω από τις παλινωδίες, τους ισχυρισμούς περί fake news, τα διαβήματα και τα λίγα τετραγωνικά, η αλήθεια είναι ιστορικώς και γεωγραφικώς τεκμηριωμένη. Άλλες δύο φορές μάλιστα τα τελευταία 50 χρόνια, οι τούρκοι επιχείρησαν να εγείρουν αξιώσεις στην εν λόγω περιοχή.

Το επίμαχο σημείο που έχουν καταλάβει οι τούρκοι πράγματι κατακλύζεται από νερό όταν ανεβαίνει η στάθμη του ποταμού Έβρου, πλην όμως είναι απολύτως προσδιορισμένο ότι ανήκει στην Ελλάδα.

Το σημείο αυτό έχει περιέλθει στην Ελλάδα με βάση απόφαση της Επιτροπής Διαχάραξης των Ελληνικών Συνόρων, η οποία είχε δημιουργηθεί κατ’ εφαρμογή της συνθήκης της Λωζάνης το 1923.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή αυτή, με τριμελή σύνθεση, έκανε την χάραξη των συνόρων και αποφάσισε ότι η περιοχή αυτή ανήκει στην Ελλάδα στις 23 Νοεμβρίου 1926! Και έκτοτε για πολλές δεκαετίες αφότου πραγματοποιήθηκε κατά εφαρμογή της συνθήκης της Λωζάνης η τελική οριοθέτηση των ελληνικών συνόρων, ουδέποτε αμφισβητήθηκε ότι ανήκει στην Ελλάδα.

Στο συγκεκριμένο σημείο υπήρξαν δύο άλλες προσπάθειες της Τουρκίας να κάνει ότι κάνει και σήμερα και ειδικότερα το 1978 και το 2012. Τότε όμως εγκαίρως υπήρξε αποφασιστική παρέμβαση της Ελλάδας και ουδέποτε φτάσαμε στο σημερινό σημείο ώστε η υπόθεση αυτή να εκκρεμεί τόσες ημέρες.

Όλα αυτά αποδεικνύουν την απόλυτη συγκάλυψη που επιχειρεί η κυβέρνηση δοθέντος ότι τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύουν χωρίς αμφιβολία ότι το συγκεκριμένο σημείο ανήκει στην Ελλάδα και δεν υπήρχε κανένας λόγος επαναχάραξης της οριογραμμής αυτής.

Κατά συνέπεια, οι Τούρκοι βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος και εκτίθεται ανεπανόρθωτα η κυβέρνηση με το να ισχυρίζεται το αντίθετο.

newsbreak

Post A Comment:

1 comment

vasiliaείπε...

Εισβολή της Τουρκίας σε ελληνικό Έδαφος.πρωτον,φαντάζομαι οτι ξερετε δυο πραγματικότητες. 1ο οτι η Τουρκια κυβερνατε απο Εβραιους Σιωιστες. 2ο η Ελλάδα κυβερνατε απο Εβραιους Σιωνιστες, τα 82 Εκατομοιρια Μουσουλμανοι, νομιζω οτι δεν το εχουν πάρει χαμπάρι. Οι Ελληνες, ξέρουνε οτι συμφωνα με τις δημοσιεύσεις του Ισραηλ πενευοντε οτι η Ελλάδα κυβερνατε, στην Κυβερνηση της απο 80 της εκατο Ελληνες Εβραιους., και στην Ελληνική Βουλή 75 της εκατο.Απο οτι βλεπω για χρονια τωρα, η Εβραικη Ελληνική κυβερνηση, ειναιΑΠΟΥΣΑ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. ΣΥΜΠΕΡΕΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΜΕ ΟΤΙΚΑΝΕΙΗΤΟΥΡΚΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙΚΑΙΜΠΟΡΕΙΝΑ ΓΗΝΟΥΝ ΟΛΛΟ ΚΑΙ ΠΡΙΣΟΤΕΡΕΣΕΙΣΒΟΛΕΣ ΚΤΛ.ΑΦΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙΑΠΟΥΣΑ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕΙ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑΓΗΝΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΑΛΛΑ ΠΩΣ ?ενα αιωνα τωρα ψυφιζουν τους ίδιους Εβραιους και οτι ξερουν τι ψυφιζουν.Ενα ειναι σιγουρο, ξερουμε οτι τον Δεκέμβριο 2018 ο Ζ Τσιπρας στον ΟΗΕ υπεγραψε οτι θαφερει στην Ελλάδα 80 Εκατομοιρια ΛΑΘΡΩ.ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΥΙ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΣΑΣ ΜΥΣΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΥΝ.ΔΥΟ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΕΤΕ, Η ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΤΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ, Η ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications