Σύλληψη σε live μετάδοση του συνεργείου του καθεστωτικού CNN

H αστυνομία της Μινεσότα συνέλαβε έναν δημοσιογράφο του CNN ζωντανά στην τηλεόραση την ώρα που κάλυπτε τις διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει στη Μινεάπολις μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη σύλληψή του από λευκούς αστυνομικούς.

Η αστυνομία δεν δικαιολόγησε τη σύλληψη και απομάκρυνε από το σημείο, αφού τους έβαλε χειροπέδες, τον ρεπόρτερ Ομάρ Χιμένες καθώς και τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου.

Από την πλευρά της η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τους συνέλαβε επειδή δεν υπάκουσαν στις εντολές να μετακινηθούν από το σημείο όπου βρίσκονταν. Ωστόσο, το περιστατικό καταγράφηκε από την κάμερα του CNN που παρέμενε σε λειτουργία, κάτι που δεν αντιλήφθηκαν οι αστυνομικοί που προέβησαν στις συλλήψεις.

«Δεν αντέχω να βλέπω να συμβαίνει αυτό σε μια μεγάλη αμερικανική πόλη, τη Μινεάπολη. Παντελής έλλειψη ηγεσίας. Είτε ο πολύ αδύναμος δήμαρχος της ριζοσπαστικής αριστεράς, Τζέικομπ Φρέι, οργανώνεται και παίρνει τον έλεγχο της πόλης, είτε θα στείλω την Εθνοφρουρά για να γίνει σωστά η δουλειά…..», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αναφερόμενος στο εξαγριωμένο πλήθος, ο Τραμπ τους χαρακτήρισε «εγκληματίες που ατιμάζουν την μνήμη του Φλόιντ», κάτι που δεν θα επιτρέψει να συμβεί.Όπως ανακοίνωσε, μάλιστα, επικοινώνησε με τον κυβερνήτη της Μινεσότα, Τιμ Γουόλτζ και του δήλωσε πως «ο στρατός είναι μαζί του, σε κάθε περίπτωση». «Σε οποιαδήποτε δυσκολία θα αναλάβουμε τον έλεγχο, αλλά, όταν ξεκινά η λεηλασία, ξεκινούν και οι πυροβολισμοί. Ευχαριστώ!», κατέληξε ο Τραμπ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications