Έρχεται Κύμα καύσωνα από την Παρασκευή – Πάνω από 40 βαθμούς

Κύμα καύσωνα – Τις επόμενες μέρες η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική άνοδο σε όλες τις περιοχές της χώρας, με τα πρώτα 40αρια να κάνουν την εμφανισή τους.

Την Πέμπτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Ευνοείται εκ νέου η μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Από την Παρασκευή αναμένεται το πρώτο κύμα υψηλών θερμοκρασιών στην Πελοπόνησο και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς στην πόλη της Μεσσηνίας, ενώ το Σαββατοκύριακο οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα είναι 38 και 39 βαθμοί.

Στην Αττική το θερμόμετρο την Παρασκευή θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της Αθήνας, ενώ για το σαββατοκύριακο η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 40 βαθμοί. Στην Θεσσαλονίκη η μέγιστη θερμοκρασία το τριήμερο δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 35 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

Στους 41 η θερμοκρασία στο Αγρίνιο
Το Σαββατοκύριακο το θερμόμετρο θα ανέβει και πάλι στα ύψη, με θερμοκρασίες πάνω από τους 40 βαθμούς. Χαρακτηριστικά, η πρόβλεψη για την θερμοκρασία στο Αγρίνιο, δείχνει μέγιστη θερμοκρασία στους 41 βαθμούς την Κυριακή, ενώ το προηγούμενο διήμερο θα φτάσει τους 39 και 40 βαθμούς αντίστοιχα, η μέγιστη θερμοκρασία.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications