ΗΠΑ: Θάνατος ερευνητή του κορωνοϊού – «Ήταν στα πρόθυρα να φέρει στο φως πολύ σημαντικά ευρήματα»

Ο Μπινγκ Λιού, 37χρονος επίκουρος καθηγητής στη Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, βρέθηκε νεκρός από πυροβολισμό στο σπίτι του το Σάββατο.

Οι συνάδελφοί του δήλωσαν ότι βρισκόταν πολύ κοντά στην αποκάλυψη «σημαντικών ευρημάτων» από τις μελέτες του για τον Covid-19, πυροδοτώντας διαδικτυακές εικασίες ότι ήταν δολοφονία. Αλλά η αστυνομία λέει ότι ήταν μια δολοφονία-αυτοκτονία.

Βρέθηκε με πολλαπλές πληγές στο κεφάλι, το λαιμό, τον κορμό και τα άκρα στο σπίτι του στα προάστια του Πίτσμπουργκ, σύμφωνα με την τοπική αστυνομική υπηρεσία. Ο ένοπλος αναγνωρίστηκε ως 46χρονος μηχανικός λογισμικού Hao Gu. Οι αρχές λένε ότι πήρε τη ζωή του αφού επέστρεψε στο αυτοκίνητό του.

Ο Λιου και ο Γκου γνώριζαν ο ένας τον άλλον, ανέφεραν οι αρχές. Η έρευνα οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ήταν μια δολοφονία-αυτοκτονία που προέκυψε από «μια μακρά διαμάχη με έναν σύντροφό του». Είπαν ότι υπήρχαν «μηδενικά στοιχεία» ότι η υπόθεση συνδέεται με το ερευνητικό έργο του Λίου και την τρέχουσα κρίση στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Σε μια δήλωση, οι συνάδελφοι του Λίου τον περιγράφουν ως εξαιρετικό ερευνητή ο οποίος «ήταν στα πρόθυρα να φέρει στο φως πολύ σημαντικά ευρήματα» για την κατανόηση των κυτταρικών μηχανισμών της μόλυνσης Covid-19.

Θρήνησαν το θάνατο του Λίου και δεσμεύθηκαν να ολοκληρώσουν την έρευνά του «σε μια προσπάθεια να αποτίσουν φόρο τιμής στην επιστημονική του αριστεία».Ο Liu, που προέρχεται από την Κίνα, απέκτησε το πτυχίο του και το διδακτορικό του στην επιστήμη των υπολογιστών στη Σιγκαπούρη πριν πραγματοποιήσει έρευνα στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό βιογραφικό του, είχε συνεργαστεί με βιολόγους και κλινικούς για να μελετήσει την ανθρώπινη ανοσία.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications