Απόψε η τελευταία υπερπανσέληνος του έτους - το νου σας !

Μεγαλύτερο και πιο φωτεινό από ό,τι συνήθως θα φαίνεται – καιρού επιτρέποντος – για τέταρτη φορά φέτος το φεγγάρι την Πέμπτη 7 Μαΐου, με την πανσέληνο να συμπίπτει σχεδόν με την κοντινότερη απόσταση της Σελήνης από τη Γη

Πρόκειται για την τέταρτη υπερπανσέληνο του 2020, καθώς προηγήθηκαν ακόμη τρεις τους πρώτους μήνες της χρονιάς.

Η Σελήνη ακολουθεί ελλειπτική τροχιά και η απόστασή της από τον πλανήτη μας δεν είναι σταθερή.

Η μέση απόσταση Γης – Σελήνης είναι περίπου 384.400 χιλιόμετρα, αλλά αυξάνεται κατά 5% περίπου στο απόγειο και μειώνεται κατά 5% στο περίγειο.

Χάρη στην ιδιαίτερη λάμψη της όταν απέχει λιγότερα από 360.000 χιλιόμετρα από το κέντρο της Γης, η πανσέληνος που συμπίπτει με το περίγειο χαρακτηρίζεται «υπερ-Σελήνη» ή «supermoon», μη επιστημονικός όρος που καθιέρωσε το 1979 ο αστρολόγος Ρίτσαρντ Νόλε.
Στον αντίποδα, η Σελήνη θα βρεθεί στο πιο μακρινό σημείο της ελλειπτικής τροχιάς της από τη Γη – στο απόγειο – στις 31 Οκτωβρίου. Σε ό,τι αφορά την επόμενη υπερπανσέληνο, αναμένεται σε έναν περίπου χρόνο, τον Μάιο του 2021.

Tο νου σας τις κόρες σας, μην πάθουν τα ίδια με την φοιτήτρια που δολοφόνησαν άναρχο-σατανιστές πριν ένα χρονο:

Έχει περάσει ένας χρόνος και ουδείς έχει συλληφθεί για την δολοφονία απο σατανιστές που την παρουσίασαν ως αυτοκτονία ... Μήπως ηταν και αυτο γελοίες θεωρίες συνωμοσίας και fake news?....

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications