Βγήκαν τα όπλα στις ΗΠΑ: Νεκρός αστυνομικός από πυρά διαδηλωτών

Βγήκαν τα όπλα στις ΗΠΑ τόσο από την πλευρά των διαδηλωτών όσο κι από την πλευρά των αστυνομικών με την κατάσταση πλέον να έχει ξεφύγει εντελώς και πλέον να σημειώνονται ανθρώπινες απώλειες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, βυθίστηκαν στο χάος έπειτα από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, με ταραχές και λεηλασίας να έχουν ξεσπάσει σε όλες τις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και η κατάσταση να δείχνει εκτός ελέγχου.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα δύο Ομοσπονδιακοί Πράκτορες στο Όκλαντ δέχθηκαν πυρά από διαδηλωτές, με τον έναν απ' αυτούς τελικά να καταλήγει. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν περισσότεροι από 7.500 άνθρωποι.

Περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητά τους, δεν έχουν γίνει γνωστά. Η Federal Protective Service, όπως είναι κανονικά το όνομα της υπηρεσίας που ανήκουν, υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και παρέχει υπηρεσίες ασφάλειας και επιβολής του νόμου σε κυβερνητικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ.

«Δύο Ομοσπονδιακοί πράκτορες που ήταν στο Federal Buldining στο κέντρο του Όκλαντ δέχθηκε έχουν δεχθεί πυροβολισμού. Δυστυχώς ο ένας υπέκυψε στα τραύματα του», είπε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Ταυτόχρονα η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων το βράδυ της Παρασκευής στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, ενώ νωρίτερα είχαμε άλλον έναν νεκρό διαδηλωτή από πυρά αγνώστου.

Διοικητής Ο Enrique Garcia του αστυνομικού τμήματος του Σαν Χοσέ είπε σε τοπικό συνεργάτη του NBC News ότι οι πυροβολισμοί περιελάμβαναν έναν αναπληρωτή σερίφη της κομητείας της Σάντα Κλάρα σε όχημα που τραβήχτηκε σε βίντεο κινητού τηλεφώνου να χτυπά έναν ή περισσότερους διαδηλωτές.Στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν και να κάψουν αστυνομικό τμήμα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications