Ευθανασία: Τι ισχύει στην Ελλάδα? δεν υπάρχει μεριμνά να εγκαταλείψεις την κόλαση τους!

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την κ. Κοτζαμάνη, «απαγορεύεται η ευθανασία και η υποβοηθούμενη αυτοκτονία. Δεν υφίσταται εξειδικευμένη νομοθεσία, έτσι το αξιόποινο της ευθανασίας κρίνεται σύμφωνα με τους γενικούς κανόνες του ποινικού κώδικα για την ανθρωποκτονία εν συναινέσει. Η ευθανασία έχει αντιμετωπιστεί, τόσο από την κοινωνία όσο και από την εκκλησία, ως έγκλημα ή ως αμάρτημα αντίστοιχα». Με αφορμή πάντως την αναθεώρηση του ποινικού κώδικα, υπήρξε κάποιο ενδιαφέρον για να συζητηθεί και το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η βασική αντίθεση διεθνώς είναι ότι από τη μια κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα της αυτονομίας, πράγμα που αφορά και τις αποφάσεις για το τέλος της ζωής του, αλλά από την άλλη, η ζωή θεωρείται ύψιστη αξία, την οποία οι γιατροί καλούνται να διαφυλάσσουν με κάθε μέσο. Επιπλέον, σύμφωνα με τη χριστιανική διδασκαλία, μόνο ο Θεός μπορεί να διαθέσει τη ζωή και το θάνατο.

Η ελληνικής προέλευσης λέξη ευθανασία (από το «ευ» και το «θανείν») ερμηνεύεται ως καλός, αξιοπρεπής ή ανώδυνος θάνατος, με σκοπό να μειωθεί η ταλαιπωρία του ασθενούς με ανίατη πάθηση. Η ευθανασία διακρίνεται σε εκούσια (τερματισμός της ζωής του ασθενούς από τρίτο άτομο, συνήθως γιατρό, κατόπιν απαίτησης από τον ίδιο τον ασθενή) και ακούσια (όταν είναι αδύνατο να εκφραστεί η συναίνεση ή η άρνηση από τον ίδιο τον ασθενή, διότι βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση ή αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, έτσι η λήψη απόφασης πραγματοποιείται από τρίτο πρόσωπο).

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάρχει επίσης διάκριση ανάμεσα σε ενεργητική ευθανασία (ένας τρίτος, συνήθως γιατρός, προκαλεί το θάνατο του ασθενούς χορηγώντας την κατάλληλη ουσία) και παθητική ευθανασία (δεν λαμβάνονται πια μέτρα για την παράταση της ζωής του ασθενούς). Σε ορισμένες χώρες έχει γίνει νομιμοποίηση της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας, όταν μολονότι απαγορεύεται στο υγειονομικό προσωπικό να χορηγήσει φαρμακευτική αγωγή στον ασθενή με σκοπό να επέλθει ο θάνατος, ωστόσο επιτρέπεται να προετοιμάσει τη θανατηφόρα δόση, αφήνοντας τον ασθενή να την καταναλώσει μόνος του ή με τη βοήθεια των οικείων του.

Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα της αυτονομίας, πράγμα που αφορά και τις αποφάσεις για το τέλος της ζωής του !

Αρχαίοι φιλόσοφοι γιατί αυτοκτόνησαν? μήπως είχαν ψυχολογικά προβλήματα? και ένας που είχε πιάσει το νόημα στην Ελλάδα πρόσφατα ηταν ο Δημήτρης Λιαντίνης που οι Νεοέλληνες διαβαζουν αυτούς που κατηγορούσε ως "έγκυρους δημοσιογράφους" αυτούς τους αμόρφωτους που εκφυλίζουν τα πάντα, αμόρφωτους με πτυχία εννοείτε, μικρό απόσπασμα:

Φεύγω αυτοθέλητα. Αφανίζομαι όρθιος, στιβαρός και περήφανος. Ετοίμασα τούτη την ώρα βήμα- βήμα ολόκληρη τη ζωή μου, που υπήρξε πολλά πράγματα, αλλά πάνω από όλα εστάθηκε μια προσεκτική μελέτη θανάτου. Τώρα που ανοίγω τα χέρια μου και μέσα τους συντρίβω τον κόσμο, είμαι κατάφορτος με αισθήματα επιδοκιμασίας και κατάφασης.
Πεθαίνω υγιής στο σώμα και στο μυαλό, όσο καθαρό είναι το νωπό χιόνι στα όρη και το επεξεργασμένο γαλάζιο διαμάντι.
Να ζήσεις απλά, σεμνόπρεπα, και τίμια, όπως σε δίδαξα. Να θυμάσαι ότι έρχουνται χαλεποί καιροί για τις νέες γενεές. Και είναι άδικο και μεγάλο παράξενο να χαρίζεται τέτοιο το δώρο της ζωής στους ανθρώπους, και οι πλείστοι να ζούνε μέσα στη ζάλη αυτού του αστείου παραλογισμού.

Πόσοι έχουν καταλάβει τι εννοεί με όλα αυτά?
Ένας είπε ότι η ζωή ειναι ωραία, ωραία ειναι για αδίσταχτους αναίσθητους και μοχθηρούς έτσι όπως την κατάντησαν , που πάνε την κοινωνία στο πάτο η ίδια η ύπαρξη τους μέσα σε αυτή, αν δεν γίνεις σε αυτούς σε έχουν φάει, αυτοί οι ελληνόφωνοι που παριστάνουν τους απόγονους των αρχαίων φιλοσόφων, και ίδιοι ηταν και στην αρχαία Ελλάδα που εκφύλισαν τα πάντα και αυτοκτόνησαν οι γνώστες που ονομάζουν φιλόσοφους η τους δολοφόνησαν αυτοί.

Περάσαν πάνω από 1000 χρονιά για να επανέλθει η ευημερία στην Γη και να ξανα εμφανιστούν αγνά πνεύματα, και έτσι ήρθαν και οι εφευρέσεις, αλλα εδώ και 100 χρονιά η Γη ξανα μετατρέπεται σε πλανήτη φυλακή και ένας είδος κόλασης...

Όλοι ψεύδονται, όλα είναι ανεξέλεγκτα, και έχουν εκφυλίσει τα πάντα, τα μέσα μαζικής αποχαύνωσης ψεύδονται καθημερινά,και οι αδίσταχτοι που ειναι ο ορισμός του κακού επι της Γης εμφανίζονται ως φωστήρες και κατηγορούν τα θύματα τους ως κακούς και ότι λένε ψέμματα, (ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ο ύπουλος κατηγορεί τους εχθρούς του για αυτά που ειναι αυτός ώστε να φανεί ο ίδιος κάλος και οι εχθροί οι κακοί), το κακό έχει εξαπλωθεί παντού και έχει μετατρέψει εκατομμύρια σε δούλους του, αυτοί οι πνευματικοί δούλοι εκτός ότι εκπαιδεύτηκαν από τα σχολεια να γίνουν δούλοι, έχουν καταντήσει να υποστηρίζουν τους ίδιους τους δυνάστες τους παντού, με τον ίδιο τρόπο που διαβάζουν δεκάδες έγκυρες πήγες τους και τους πατάνε και like(!).

Όσοι έχουν πέσει στο επίπεδο όλων αυτών εκτός ότι έχουν κάνει δεδομένα τα ψέματα τους σε σωρεία θεμάτων, ειναι καταδικασμένοι ήδη, και επειδή οι περισσότεροι δεν καταλαβαινουν ούτε τα αυτονόητα πλέον έτσι όπως τους κατάντησαν, μικρη ιστορια πως το κακό που αντιπροσωπεύουν πολλοί ελληνόφωνοι στην περίπτωση της Ελλάδας,επικρατεί απέναντι στο κάλο και το μετατρέπει και αυτό σε κακό η το ρίχνει στο επίπεδο του:

Το 2009 υπήρχε μια κοπέλα η οποία ηταν πολύ αγνή και χαμηλών τόνων , όλα άλλαξαν όταν γνώρισε έναν μοχθηρό, στο τέλος κατέληξε σε ναρκωτικά να φύγει από το σπίτι της, να την μετατρέψουν σε π@ρνη και να μην μιλάει ούτε σε παιδικές φίλες της,με άγνωστη κατάληξη, άγνωστο παραμένει επίσης αν όλα αυτά έχουν επιπτώσεις και στο πνεύμα πχ να μετατρέπεται σε κακό από κάλο, αλλά αυτά ειναι άγνωστα στον όχλο όπως τόσα αλλα αυτό ειναι το επίπεδο τους, και όλοι λένε για την γνωστή ακραία ιστορία της Ελένης Τοπαλούδη και την ίδια ώρα έχουν άγνοια ότι σαν τους δολοφόνους της κυκλοφορούν εκατομμύρια στην Ελλάδα δήθεν απόγονοι αρχαίων, άπλα ειναι πιο μοχθηροί από τους δολοφόνους της και δεν φτάνουν στο σημείο να κάνουν δολοφονίες.

Όλοι αυτοί "τυχαια" υποστηρίζουν συγκεκριμένα κόμματα που πάνε την κοινωνία στο βούρκο επι χρονιά, και ουδείς έχει καταλάβει ότι αυτοί που τα υποστηρίζουν ειναι οι ίδιοι ο ορισμούς του κακού, σαν δαίμονες που προσπαθούν να εξαπατήσουν τους πάντες ώστε να τους πάρουν με το μέρος τους! ξέρετε κανένα φυσιολογικό άνθρωπο να υποστηρίζει το παράλογο ως λογικό, και να μην έχει καν τύψεις για όλα αυτά που προκαλεί σε χιλιάδες απο την θέση που τον έχουν βάλει? .Κατά τα αλλα όλοι το παίζουν πονόψυχοι αυτές τις μέρες για τους δολοφόνους της Τοπαλούδη και την ίδια ώρα υποστηρίζουν άτομα που ειναι 20 φόρες χειρότεροι από τους δολοφόνους της στα προφίλ τους, ο ορισμός της ξεφτίλας και της παρακμής...

Η τιμωρία τους για την άγνοια τους μπορεί να μην άφορα μονο την γήινη ζωή τους, που ειναι 70-80 χρονιά στα εκατομμύρια γήινα χρονιά δηλαδή ειναι ένα τίποτα, ένας κόκκος άμμου στην παράλια του χρόνου. Επίσης πολλοί από αυτούς θα καταλήξουν να πεθάνουν (να αφήσουν αυτόν το κόσμο) αργά και βασανιστικά από αρρώστιες η και καρκίνο. Διάβαζαν έγκυρες πήγες στο ίντερνετ αυτών μετατρέπουν σε κόλαση την Γη χρόνο με το χρονο και εκφυλίζουν τα πάντα, και έλεγαν για θεωρίες συνωμοσίας όπως τους έμαθαν,ας πρόσεχαν! δεν μπορείς να βοηθήσεις άτομα τα οποία έχουν πέσει σε τοσο χαμηλό επίπεδο και υποστηρίζουν τον δαίμονα ως άγγελο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications