Ερντογάν για γενοκτονία Ποντίων: «Σήμερα είναι μία ευλογημένη ημέρα»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτήρισε την 19η Μαΐου 1919, την μαύρη ημέρα που άρχισε γενοκτονία των Τούρκων κατά των Ποντίων ως «ημέρα που ξεκίνησε το ευλογημένο ταξίδι» (του Κεμάλ), δείχνοντας τις αντιλήψεις που επικρατούν στην Τουρκία απέναντι στην Ελλάδα και τον ελληνισμό.

Αντιλήψεις, που πολύ σύντομα η χώρα μας θα κληθεί να αντιμετωπίσει με την κλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο, από την Άγκυρα.

Την ημέρα που η Ελλάδα πενθεί για την γενοκτονία των Ποντίων, οι Τούρκοι γιορτάζουν την απόβαση του Κεμάλ στην Τραπεζούντα και το ξεκίνημα της γενοκτονίας, χαρακτηρίζοντας την συγκεκριμένη ημερομηνία ως «μέρα Κεμάλ Ατατούρκ».

«Το τουρκικό έθνος από το παρελθόν μέχρι και σήμερα, έχει καταφέρει να εξαλείψει όλες τις απειλές κατά της πατρίδας και της σημαίας με επιμονή, με θάρρος, με αποφασιστικότητα και με πίστη» είπε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «οι νέοι αποτελούν την εγγύηση της ελευθερίας, της κυριαρχίας και της ύπαρξης της Δημοκρατίας της Τουρκίας και τους ζήτησε να μεταλαμπαδεύσουν και στις επόμενες γενιές τις αξίες για τη σημαία και την πατρίδα που τους άφησαν οι πρόγονοί τους».

Σε ένα άλλο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, πάντα για την επέτειο της 19ης Μαΐου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προτρέπει τους νέους να μάθουν την... αληθινή και ακριβοδίκαιη ιστορία για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα νέα εμπόδια και τις προδοσίες κατά της Τουρκίας στη σύγχρονη εποχή.

«Η 19η Μαΐου αποτελεί το πρώτο βήμα της ελευθερίας κατά της αιχμαλωσίας και της ελπίδας και του θάρρους απέναντι στον φόβο και την ηττοπάθεια. Για αυτό, πρώτα απ’ όλα, πρέπει να μάθετε την ιστορία μας ακριβοδίκαια, με βάση την αλήθεια και τη δικαιοσύνη, χωρίς αισθήματα έχθρας και φτηνής ρητορικής.

Σε αυτό το ευλογημένο ταξίδι που ξεκινήσαμε στις 19 Μαΐου 1919 με το σύνθημα «Ανεξαρτησία ή Θάνατος», περπατάμε αποφασιστικά παρά τα εμπόδια, τα σαμποτάζ και τις προδοσίες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Post A Comment:

2 comments

vasiliaείπε...

Mα τι ηλιθιοι που ειστε! Ο Εργοδαν ειναι ενας Εβραιος Σιωνιστης, δεν ειαιΤουρκος ο ανθρωπος! Οι περισοτεροι απο τους Πολιτικούς ειναι Εβραιοι.Ηλθαν στην Τουρκια οταν η Βασιλησα Ιζαμπελα εδιωξε ολλους τους Εβραιους Απο την Ισπανια το 1492.Στην Τουρκια οι Εβραίες ντινοντεσαν Μουσουλμάνες.

vasiliaείπε...

Eλπιζω να ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ οτι ο δυστηχης Εργοδαν ο οποιος ειναι Εβραίος και βεβαια υποστηρίζει την σφαγην των Ποντίων. Και βεβαια βαλανε τους Τουρκους να δολοφωνησουν τους Έλληνες, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗΝ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ, ΠΟΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ.Ζ. Μα και βεαια, οι στρατηγοί Εβραίοι της ΠΟΜΕΡΑΝΙΑΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΤΟ ΜΥΣΟΣ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ.ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ τουσΑρμενιους και την σφαγη τους.ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΥΣΤΗΧΗΣ ΕΡΔΟΓΑΝ, ΤΡΕΜΕΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΑ 82 ΕκατομοιριαΜουσουλμανοι ξυπνησουν, και επαναστατήσουν κατα της Εβρικης κατοχής.Καθολου απιθανο να δουμε την Τουρκια να αταβι την Ελλαδ. Ποιος θα υπερασπστει την Ελλάδα? ΟΥΔΙΣ, ΟΙ Εβραίοι Σιωνιστές θα γιορτάζουν, το μύσος τους για τους Ελληνεσ ειναι αφάνταστο.

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

-->