Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή επειδή παραβίασε τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Φυλάκιση 12 μηνών, με τριετή αναστολή, επιβλήθηκε σε έναν άνδρα στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές «έσπασε» το μέτρο απαγόρευση λειτουργείας καταστημάτων, που είχαν επιβληθεί εξαιτίας του κορωνοϊού.

Πρόκειται για 44χρονο, στον οποίο το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή.

Είχε συλληφθεί στην αγορά Βλάλη με την κατηγορία ότι ως υπεύθυνος καταστήματος με είδη οικιακής χρήσεως «έσπασε» το μέτρο της απαγόρευσης λειτουργίας επιχειρήσεων.

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για καραντίνα: Αν δεν διατηρηθεί η ροή τροφίμων.. έρχεται πείνα Κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, την περασμένη Πέμπτη, εντοπίστηκε στο κατάστημα πελάτης, όπως κατέθεσε αστυνομικός στο δικαστήριο.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι βρέθηκε συγκυριακά στο σημείο, καθώς πήγε να βοηθήσει τον εξάδελφό του, που είναι ιδιοκτήτης του καταστήματος και διατηρεί στην ίδια περιοχή μαγαζί με τρόφιμα.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την καταδίκη του, πρόταση με την οποία συντάχθηκε το δικαστήριο.

Αυτή ήταν η δεύτερη καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν την περίοδο της πανδημίας, καθώς είχε προηγηθεί, την προηγούμενη εβδομάδα, η καταδίκη ενός ιδιοκτήτη καφέ-μπαρ που τιμωρήθηκε με 12μηνη φυλάκιση, ποινή η οποία ανεστάλη.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

-->