Πλακιωτάκης: «Παράνομοι όσοι προσπαθήσουν να μετακινηθούν σε οποιαδήποτε νησί - Θα τους επιβληθούν πρόστιμα» (βίντεο)

Ο Υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών του δηλώσεων, ανέφερε σχετικά με την ενδεχόμενη έξοδο των πολιτών το Πάσχα παρά τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό πως «έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, υπάρχουν περιορισμοί στα λιμάνια και στη μετακίνηση των επιβατών».

Ο υπουργός, παράλληλα, διευκρίνισε πως η τροφοδοσία των νησιών γίνεται κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Όσοι προσπαθήσουν να μετακινηθούν αυτές τις ημέρες σε οποιαδήποτε νησί με οποιονδήποτε τρόπο προφανώς είναι παράνομοι και θα τους επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα, πρόσθεσε ο κ. Πλακιωτάκης, «εμείς τους καλούμε, ακόμα κι αν έχουν τη δυνατότητα, να μην το κάνουν».

Ερωτηθείς για τουρκικές απόπειρες μεταφοράς παράνομων μεταναστών προς τα νησιά με αναφορές σε ασθενείς με κορωνοϊό, ο κ. Πλακιωτάκης απάντησε «μελετάμε κι ελέγχουμε όλες τις πληροφορίες».

​«Όλο το προηγούμενο διάστημα και ειδικά μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ τον Μάρτιο, τα στελέχη του Λιμενικού έχουν καταφέρει να περιορίσουν σε πολύ σημαντικό βαθμό τις ροές. Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε να προστατεύουμε τα θαλάσσια σύνορα, σε γενικές γραμμές, με κορωνοϊό ή χωρίς, το λιμενικό θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του.

Για το εάν έχει ήδη γίνει κάποια τέτοια απόπειρα, ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στην υπόθεση με το μικρό δεξαμενόπλοιο στην Τζιά, «μελετάμε όλες τις πληροφορίες για πιθανά νέα τέτοια κρούσματα και στο μέλλον» πρόσθεσε.

«Είμαστε σε στενή συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό και τη Frontex για να αποτρέψουμε τέτοιου είδους εισόδους στη χώρα μας, είμαστε σε ύψιστο βαθμό επιφυλακής» κατέληξε.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications