Ουρές και συνωστισμός και χθες έξω από τις τράπεζες σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

Ουρές σχηματίστηκαν για άλλη μια φορά χθες σε υποκαταστήματα τραπεζών στην Καλαμάτα και μπορεί η πλειοψηφία των πολιτών να κατείχε τις ανάλογες βεβαιώσεις μετακίνησης, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις τα μέτρα προφύλαξης και ιδιαίτερα της τήρησης απόστασης μεταξύ των πολιτών, είχαν πάει… περίπατο!

Κι επειδή αυτό το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί στην πλειοψηφία των αστικών κέντρων της Ελλάδας, ήδη από τα κεντρικά της Αστυνομίας δόθηκε οδηγία στους διευθυντές των τραπεζών να καλούν την Αστυνομία, όταν παρατηρούν ουρές και δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

Εξετάζονται νέα μέτρα
Χθες, τελευταία μέρα του μήνα, πολλοί είτε ήθελαν να πληρώσουν υποχρεώσεις είτε να πάρουν τη σύνταξή τους. Συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από τις τράπεζες στην Καλαμάτα και περίμεναν στην ουρά για να μπουν. Σε αρκετές περιπτώσεις, όμως, δεν τηρούνταν οι αποστάσεις ασφαλείας.

Αυτό, όπως είναι αναμενόμενο, προβληματίζει την κυβέρνηση και δεν αποκλείεται να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα. Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μίλησε σε δηλώσεις του για χρονικό περιορισμό στην κυκλοφορία, προκειμένου να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις και τέτοιες καταστάσεις. Όπως ανέφερε, το σχέδιο περιλαμβάνει ένα καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής, από τη στιγμή που ο πολίτης θα στείλει μήνυμα στο 13033.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Υγείας με νέο βίντεο δίνει συμβουλές στους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες να αποφύγουν τις ουρές στα ταμεία, αλλά και τα ΑΤΜ. Στο μήνυμα του υπουργείου τονίζουν προς τους πολίτες να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους και να κάνουν ηλεκτρονικά τις συναλλαγές τους.

Στην Καλαμάτα, αλλά και στη Μεσσήνη, χρειάσθηκε να επέμβουν οι αστυνομικοί για να βάλουν τον κόσμο σε τάξη και να τηρεί τις αποστάσεις, ενώ έχει δοθεί οδηγία σε όλους τους διοικητές των Τμημάτων να στέλνουν περιπολίες στις αστικές περιοχές. Να σημειωθεί ότι δε βεβαιώθηκαν ιδιαίτερες παραβάσεις με βεβαιώσεις μετακίνησης σε άτομα που περίμεναν στις τράπεζες, καθώς σχεδόν όλοι είχαν φροντίσει να έχουν.

Σύλληψη για απείθεια
Στο μεταξύ, στη Μεσσηνία, από τη Δευτέρα και μέχρι χθες τα ξημερώματα βεβαιώθηκαν 30 πρόστιμα σε πολίτες, ενώ από τις 6.00 το πρωί έως και χθες το μεσημέρι άλλα 11.
Σε επίπεδο περιφέρειας τη Δευτέρα βεβαιώθηκαν συνολικά 117 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση.
Τέλος, ένα ζευγάρι νωρίς το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με την Αστυνομία, συνελήφθη για απείθεια. Ειδικότερα, αστυνομικοί σταμάτησαν έναν 35χρονο και μια 32χρονη για έλεγχο και διαπίστωσαν ότι αντί για δύο είχαν κάνει κοινή βεβαίωση μετακίνησης. Στη συνέχεια, όμως, δε συμμορφώθηκαν με τον έλεγχο και δεν επέδειξαν τα προσωπικά τους έγγραφα. Τελικά, αφού τους επιβλήθηκε το πρόστιμο των 150 ευρώ, συνελήφθησαν για απείθεια. Αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες ώρες μετά με εντολή εισαγγελέα.

Της Βίκυς Βετουλάκη tharrosnews

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications