Σέρρες – Ελεύθερα θα κινούνται οι εισβολείς – Καταγγελία προέδρου Προμαχώνα (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις, όσον αφορά στην κλειστή δομή παράνομων μεταναστών που έχει δημιουργηθεί στην θέση «Κλειδί», στην ιστορική θέση Ρούπελ, του Δήμου Σιντικής, στον νομό Σερρών.

Ο Πρόεδρος της κοινότητας Προμαχώνα, Σπύρου Λεωνίδα, περιέγραψε στο Infonews24 τα εξής πολύ σοβαρά:

«Αυτό που είδα είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που έβλεπα όλες τις προηγούμενες ημέρες. Έχουν έρθει άνθρωποι από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), κατέγραψαν όσους βρίσκονται στη δομή, τους έδωσαν και από ένα φύλλο με τη φωτογραφία τους, σαν ταυτότητα. Φαίνεται πια ότι εδώ αναλαμβάνουν αυτοί. Βρήκα έναν δικηγόρο από αυτούς και μου είπε ότι απόψε το βράδυ υπογράφεται πρωτόκολλο παράδοσης- παραλαβής. Παραδίδει η αστυνομία και αναλαμβάνει ο ΔΟΜ. Η δομή από αύριο θα είναι ανοιχτή».

Ισχύουν όλα αυτά; Διεθνής Οργανισμός αναλαμβάνει, σε περίοδο μάλιστα έκτακτης ανάγκης λόγω πανδημίας, να ανοίξει κλειστή δομή αλλοδαπών στην Ελλάδα, να τους δώσει χαρτιά και να αναλάβει την διαχείριση της κατάστασής τους;

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Λεωνίδας στο Infonews24, η αστυνομία απλά θα προχωρά σε μία στοιχειώδη επιτήρηση τις πρωινές ώρες, όλα τα ζητήματα θα τα διαχειρίζεται ο ΔΟΜ και μάλιστα θα αποχωρήσει και ο Ερυθρός Σταυρός και θα φτάσουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

«Αυτοί θα παραμένουν μέχρι τις 5 το απόγευμα και ακολούθως θα αποχωρούν, η πόρτα θα είναι ανοιχτή και οι μετανάστες θα μπορούν να κινούνται όπως, όπου και όποτε θέλουν και ο μόνος περιορισμός θα είναι αυτός που ισχύει λόγω μέτρων του κορωνοϊού. Δεν θα υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος. Η αστυνομία πια δεν θα έχει λόγο εδώ,» δήλωσε εμφανώς σαστισμένος ο Πρόεδρος του Προμαχώνα.

Ακούστε αναλυτικά την συνέντευξη του Προέδρου του Προμαχώνα:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications