«Μπλόκο» εισόδου στις ΗΠΑ για μετανάστες εργάτες, με εντολή Τραμπ

«Σφραγίζει» τις ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ, απαγορεύοντας την μετανάστευση για 60 ημέρες, τονίζοντας πως αυτή η κίνηση είναι απαραίτητη για την προστασία των Αμερικανών εργαζομένων, καθώς συνεχίζεται η πανδημία.

Υποστήριξε πως θα ήταν λάθος και άδικο να αντικατασταθεί ένας Αμερικανός που έχει μολυνθεί από τον ιό, από νέο εργατικό δυναμικό που έρχεται από το εξωτερικό, αναφέροντας, παράλληλα, ότι το διάταγμα θα επανεξεταστεί μετά από 60 ημέρες, ενώ ενδέχεται να τροποποιηθεί βάσει των οικονομικών συνθηκών.

Την ίδια ώρα, υπέρ της παραμονής στο σπίτι, ώστε να προστατευτεί από τον κορωνοϊό, παρά τις συνέπειες που υπάρχουν για την οικονομία, δήλωσε η πλειοψηφία των Αμερικανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Το 72% των ενηλίκων στις ΗΠΑ δήλωσαν ότι οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους «μέχρι οι γιατροί και οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας να πουν ότι η κατάσταση είναι ασφαλής». Στο ποσοστό αυτό συμπεριλαμβάνονται ποσοστά 88% των Δημοκρατικών, 55% των Ρεπουμπλικάνων, αλλά και 7 στους 10 ανεξάρτητους.

Κι αυτό, ενώ υψηλόβαθμος υγειονομικός αξιωματούχος προειδοποίησε για τον κίνδυνο να υπάρξει και δεύτερο κύμα της νόσου Covid-19 στη χώρα, το οποίο μπορεί να είναι χειρότερο από το πρώτο!

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στις 21/4 άλλοι 2.751 ασθενείς κατέληξαν, με το συνολικό αριθμό των θυμάτων να ξεπερνά πλέον τις 44.500. Τη Δευτέρα, μόνο, στις ΗΠΑ είχαν καταγραφεί 1.433 θάνατοι!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications