Μενίδι: «Αδέσποτη» σφαίρα καρφώθηκε στο ποδήλατο τρίχρονου κοριτσιού - «Είχαμε Άγιο»

Από θαύμα γλίτωσε ένα τρίχρονο κορίτσι στο Μενίδι, καθώς «αδέσποτη» σφαίρα βρέθηκε καρφωμένη στο ποδήλατό του, που βρισκόταν σε διαμέρισμα 5ου ορόφου.

«Είχαμε Άγιο διότι τη δεδομένη χρονική στιγμή, λείπαμε από το σπίτι» λέει χαρακτηριστικά η νεαρή μητέρα.

Η ίδια επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της για ευνόητους λόγους καθώς η πολυκατοικία της απέχει λίγα μόλις μέτρα από συνοικία αθίγγανων, ορισμένοι εκ των οποίων χαρακτηρίζονται ως ο φόβος και ο τρόμος της περιοχής. Όμως δεν μπορεί να κρύψει την οργή της. Την ταχυκαρδία που ένιωσε όταν βρήκε την σφαίρα καρφωμένη στο ποδήλατο του τρίχρονου κοριτσιού της, στο μπαλκόνι του 5ου ορόφου.

Πως έφτασε έως εκεί; Ποιος και γιατί την έστειλε; Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν να διερευνήσουν την υπόθεση, εκτιμούν ότι η σφαίρα έφυγα από όπλο Ρομά, κατά την διάρκεια ξέφρενων γλεντιών που οργανώθηκαν το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, όπου μάλιστα σημειώθηκαν επεισόδια με τους αστυνομικούς που έσπευσαν να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις ελέω Covid-19 και περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις.

Οι Ρομά τους υποδέχθηκαν με τον γνωστό παραδοσιακό τρόπο, βρίζοντας τους και πετώντας πέτρες και οι αστυνομικοί απάντησαν με προσαγωγές. Αδιάψευστος μάρτυρας βίντεο που ανέβασε νεαρός τσιγγάνος στην εφαρμογή Tik Tok, μέσω της οποίας μπορεί κανείς να δημιουργήσει μικρά video όπου δείχνει το ταλέντο του στο τραγούδι ή στο performance.

Μέσα λοιπόν σε αυτή την φορτισμένη ατμόσφαιρα, σε στιγμές κεφιού ή έντασης, χωρίς να έχει προσδιοριστεί η ακριβής χρονική στιγμή, ακούστηκαν, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, αρκετοί πυροβολισμοί από το σημείο όπου διεξάγονταν τα τσιγγάνικα γλέντια.

«Πολύ συχνά ακούμε πυροβολισμούς έτσι κι αλλιώς» θα πει η μητέρα του τρίχρονου κοριτσιού. Μόνο που δεν φανταζόταν ότι θα έφτανε η μέρα που μια απ’ αυτές τις «αδέσποτες» σφαίρες θα έπεφτε στο σημείο του μπαλκονιού που παίζει το παιδί της, μπροστά ακριβώς από το δωμάτιο της.

«Είχαμε Άγιο» επαναλαμβάνει ξανά και ξανά. «Όταν είδαμε την σφαίρα πανικοβληθήκαμε, ευτυχώς η μικρή μας δεν κατάλαβε τι ακριβώς συμβαίνει»

Η αστυνομία της χτύπησε το κουδούνι 20 λεπτά μετά το τηλεφώνημα της στην Άμεση Δράση. Πήραν το εύρημα και το έστειλαν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Οι γονείς του τρίχρονου κοριτσιού στάθηκαν τυχεροί μέσα στην ατυχία τους καθώς θα μπορούσαν να βρίσκονταν στη θέση που βρέθηκαν οι γονείς του 11χρονου Μάριου όταν πριν από μόλις τρία χρόνια, μια άλλη αδέσποτη σφαίρα, καρφώθηκε στο κεφάλι του αγοριού κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής σε δημοτικό σχολείου του Μενιδίου.

Τρία χρόνια μετά και συνεχίζουμε να είμαστε θεατές στο θέατρο του παραλόγου. Μέχρι την επόμενη αδέσποτη σφαίρα, με την ελπίδα να μην βρεθούμε ποτέ στη θέση που βρέθηκαν οι γονείς του Μάριου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications