Κύπρος: Έσπασε την καραντίνα ο Μόρφου Νεόφυτος – Αρνήθηκαν να αποχωρήσουν οι πιστοί – Εξώδικα από την Αστυνομία

Κύπρος: Δεν συμμορφώνεται σε καμία υπόδειξη όπως φαίνεται, ο Μητροπολίτης Μόρφου, που έσπασε την καραντίνα και κάθε άλλο παρά λειτουργία για την Κυριακή των Βαΐων, έκανε κεκλεισμένων των θυρών.
Με ένα προκλητικό κήρυγμα απευθύνθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας λέγοντάς τους πως, «η αθάνατη και ωραία ζωή είναι αλλού».

Συνοδευόμενος από αρκετά άτομα όπως φαίνεται στο βίντεο που η ίδια η Μητρόπολη Μόρφου ανήρτησε στο youtube, έκανε λιτανεία για την Κυριακή των Βαΐων κρατώντας κλάδους ελαίας στην εκκλησία Οσίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος στην Περιστερώνα.

Στη συνέχεια άλλα άτομα, κάτοικοι του χωριού έσπευσαν να περάσουν κάτω από την εικόνα. Καθόλη τη διάρκεια της λειτουργίας, εννοείται πως κανένα μέτρο ασφάλειας δεν λήφθηκε, ούτε τηρήθηκαν οι αποστάσεις που προβλέπονται.

Κατήγγειλε τρία άτομα η Αστυνομία
Όπως πληροφορείται ο REPORTER, ενημερώθηκε σχετικά η Αστυνομία που έσπευσε επί τόπου. Αστυνομικοί εντόπισαν στο ναό δέκα άτομα. Αφού τους ανέφεραν ότι απαγορεύεται με βάση τα διατάγματα η παρουσία τους στην εκκλησία, επτά από αυτούς αποχώρησαν.

Οι υπόλοιποι τρεις αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και εκδόθηκε εναντίον τους εξώδικο πρόστιμο τριακοσίων ευρώ στον καθένα. Ο ένας εξ αυτών είναι μέλος της εκκλησιαστικής Επιτροπής της εκκλησίας.

Τα έβαλε με την Αστυνομία
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μόρφου τα έβαλε με την Αστυνομία, λέγοντας πως συγκρούεται με το νόμο του Θεού.
«Μερικοί ευλαβέστατοι, μάλλον όχι ευλαβέστατοι, ασεβέστατοι αστυνομικοί, κατά πάντα όμως νόμιμοι, κατά νόμιμοι με τους νόμους του Προεδρικού και του Υπουργικού διατάγματος. Ξέρετε πως λέγετε αυτό στη νομική; Σύγκρουση καθηκόντων. Το ένα καθήκον είναι ο νόμος του Θεού, που λέει αυτόν που θα έρθει κοντά μου δεν θα τον βγάλω έξω. Έτσι λέει ο Χριστός».

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, είχε ταχθεί υπέρ της απόφασης της Κυβέρνησης για προστασία της δημόσιας υγείας.

Από: reporter.com.cy

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications