ΗΠΑ: Καθηγήτρια ιατρικής: «Ας ξεφορτωθούμε όλους τους λευκούς. Αυτοί είναι οι αρνητές των εμβολίων»

Στις 9 Μαΐου 2016, στην Ατλάντα της Γεωργίας των ΗΠΑ, ο Εθνικός Σύνδεσμος Μηνιγγίτιδας (www.nmaus.org) διοργάνωσε μια συζήτηση με θέμα «Κατορθώνοντας την επιτυχία των εμβολίων στην παιδική ηλικία στις Η.Π.Α.», πριν από το γκαλά που είχε θέμα “Give Kids a Shot”. Το πάνελ των ομιλητών ασχολήθηκε με μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των γονέων που επιλέγουν να μην κάνουν χρήση παιδικών εμβολίων, των ιατρών που κρατάνε αποστάσεις από το προτεινόμενο πρόγραμμα εμβολίων και τον ρόλο των μέσων ενημέρωσης στη δημιουργία ή την άρση των εμποδίων στον εμβολιασμό.

Στο πάνελ (όλο το βίντεο εδώ) στο οποίο συμμετείχαν πανεπιστημιακοί καθηγητές, ήταν και η Carol J. Baker, MD, Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Μοριακής ιολογίας και Μικροβιολογίας στο Baylor College of Medicine, στο Χιούστον του Τέξας.

Στο παρακάτω βίντεο, η Δρ Carol J. Baker που η ομιλίας της γενικά παρουσίαζε μια ασάφεια, κάτι το ασύνηθες για μια καθηγήτρια που πρέπει να έχει συνηθίσει να μιλάει δημόσια – ξεκινά κάποιες προτάσεις και σκέψεις και μετά ακολουθεί κάτι εντελώς άλλο, κάποια στιγμή λέει:

«Μιλάμε για τη μειονότητα [των αρνητών των εμβολίων] και για στρατηγικές κατά της μειονότητας. Έχω λοιπόν τη λύση: Κάθε μελέτη που δημοσιεύεται τα τελευταία πέντε χρόνια, βλέπετε τους αρνητές των εμβολιασμών, δεν μιλάω για ανθρώπους που μπορούμε να τους μιλήσουμε και να συμφωνήσουν, αλλά για αρνητές. Ας απαλλαγούμε από όλους τους λευκούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, γιατί το Χιούστον είναι η πιο «διαφορετική» (πολυπολιτισμική) πόλη σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπάρχουν επτά ασιατικές γλώσσες που ομιλούνται σε αυτήν την πόλη. Βρίσκομαι στην μειονότητα για περισσότερα από 20 χρόνια στην πόλη του Χιούστον. Η πλειοψηφία τους είναι αυτό που όλοι μας λέμε «Ισπανόφωνοι» – δεν είναι φυλή ή εθνικότητα, είναι πολιτικός προσδιορισμός. Πολλοί από αυτούς προέρχονται από την Κεντρική ή τη Νότια Αμερική, το Μεξικό. Μαντέψτε ποιος θέλει να εμβολιαστεί περισσότερο στο Χιούστον; Οι μετανάστες! [Μετά λέει: Είναι οι «καλά μορφωμένοι» – όσον αφορά τα χαρτιά που έχουν και τα χαρτιά στον τοίχο – εννοεί πτυχία [αυτοί που είναι οι αρνητές των εμβολίων], άνθρωποι που είναι εδώ και πολύ καιρό].

Ούτε ένα άτομο από το πάνελ ή το κοινό μπήκε στον κόπο να ρωτήσει την Δρ Baker τι εννοούσε με αυτή της την πρόταση.
Έχει αρκετό ενδιαφέρον το ότι όταν έγιναν προσπάθειες δημιουργίας εμβολίου για το SARS και το MERS μεγάλο μέρος αυτής της έρευνας έγινε στο Baylor College (που είναι καθηγήτρια η Baker). Το ξέσπασμα του SARS ήταν το 2002 και του MERS το 2012 και για κανέναν από αυτούς τους ιούς – και οι δύο είναι κοροναϊοί – δεν βγήκε εμβόλιο. Το εμβόλιο για τον SARS που ανέπτυξε η Baylor κατέληξε να καταστρέφει τους πνεύμονες των ποντικών, οπότε ακυρώθηκε. Ακόμα και ο Τσιόδρας στις 7/4/2020, κατά την καθημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη του κορονοϊού, ανέφερε το ότι δεν υπήρξε μέχρι στιγμής εμβόλιο για τους κορονοϊούς SARS και MERS, κάτι το ποίο χαρακτήρισε «απορίας άξιο». Και συνέχισε ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας: «Έγιναν κάποιες προσπάθειες για εμβόλιο, οι οποίες δεν απέδωσαν και έμεινε στα χαρτιά το εμβόλιο του SARS, μόνο σε ειδικά ερευνητικά πειραματικά εργαστήρια».

redskywarning

Post A Comment:

2 comments

"Άνθρωπος ανέραστος, κούτσουρο απελέκητο"....

vasiliaείπε...

Αυτη η καθηγήτρια Γιατρός, τι ράτσας ειναι?Ελπιζω να χασει την εδρα της στο Πανεπηστημειο!τετοιο στουρναρι, πως εγηνε καθηγήτρια? Σιγουρα μια εποχη ειχε αλλ ΠΡΟΣΟΝΤΑ! Σημερα ενα μηδενικό ειναι! Ντροπή για το Πανεπηστημειο!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications