Επεισόδια στις Βρυξέλλες μετά τον θάνατο άνδρα που προσπάθησε να ξεφύγει από έλεγχο

Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκαν το Σάββατο οι δρόμοι στην συνοικία Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες, με δεκάδες νέους να συγκρούονται με αστυνομικούς και 45 άτομα τουλάχιστον να καταλήγουν με χειροπέδες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της The Brussels Times, εξαγριωμένοι νεαροί κατέβηκαν στους δρόμους και συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας, μετά τον θάνατο ενός 19χρονου ο οποίος προσπαθούσε να ξεφύγει από έλεγχο των αστυνομικών.

Οι συγκρούσεις, που ξέσπασαν κυρίως στους δρόμους γύρω από το Δημαρχείο, κοντα στους σταθμούς μετρό Κλεμανσό και Πλας ντυ Κονσέιγ, οδήγησαν σε 45 συλλήψεις το βράδυ του Σαββάτου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο 19χρονος Αντίλ επέβαινε σε ένα σκούτερ όταν αστυνομικοί στον δρόμο του έκαναν σήμα να σταματήσει, προκειμένου να ελέγξουν αν ήταν δικαιολογημένη η μετακίνησή του. Εκείνος προσπάθησε να διαφύγει και βρήκε τραγικό θάνατο όταν έπεσε πάνω σε ένα περιπολικό, έχοντας μπει στο αντίθετο ρεύμα. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα διερευνώνται από το γραφείο του Εισαγγελέα των Βρυξελλών.

Ο θάνατος του νεαρού προκάλεσε οργή σε δεκάδες νεαρούς, που κατέβηκαν στον δρόμο αψηφώντας το lockdown για να διαμαρτυρηθούν, και στη συνέχεια συγκρούστηκαν με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Ακολούθησε μια άγρια μάχη, με τους νεαρούς να πετάνε πέτρες και τους αστυνομικούς να «απαντούν» με τα κλομπ. Αρκετά οχήματα πυρπολήθηκαν, ενώ ένα βίντεο – σύμφωνα πάντα με τους Brussels Times – δείχνει έναν νεαρό με καλυμμένο πρόσωπο να το σκάει με κάτι που μοιάζει με υπηρεσιακό όπλο, το οποιο άρπαξε από βαν της αστυνομίας, πυροβολώντας στον αέρα.

Βίντεο από τα επεισόδια δημοσίευσε στο Twitter και η βελγίδα βουλευτής Ντάρια Σαφάι, κάνοντας λόγο για μη ανεκτές καταστάσεις και ζητώντας να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications