Εισαγγελική παρέμβαση για τις Θείες Κοινωνίες με εντολή του υπουργού

Να ερευνηθούν από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς περιστατικά που παρατηρήθηκαν σε εκκλησίες στο Κουκάκι και την Κέρκυρα όπου ιερείς προσέφεραν τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς παρά την απαγόρευση και τις αντίθετες οδηγίες της Ιεράς Συνόδου, ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα.

Ο κ. Τσιάρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Εισαγγελέα σήμερα το απόγευμα κατά την οποία του ζήτησε να διερευνηθούν τα πραγματικά περιστατικά εκφράζοντας παράλληλα την απόλυτη βεβαιότητα του ότι οι Εισαγγελείς θα επιτελέσουν πλήρως το καθήκον τους.

Νωρίτερα ο Νίκος Χαρδαλιάς σε δήλωσή του είχε τονίσει ότι «αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».

Να σημειωθεί ότι στο Κουκάκι σύμφωνα με φωτογραφικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας φέρεται ο ιερέας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου, να προσφέρει τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς από την πίσω πόρτα του ναού, κάτι για το οποίο η Αριχειπισκοπή θα πραγματοποιήσει έρευνα για το κατά πόσο παραβιάστικαν οι κανόνες που θέσπισε το κράτος για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού.

"Εισαγγελική παρέμβαση" πάντως δεν έχει γίνει για πολλά που γίνονται και στο ιντερνέτ τελευταία που με βάση τους νομούς τους θα έπρεπε να είχε γίνει παρέμβαση εισαγγελέα ... Επίσης το facebook που κάνει μείωση απήχησης σε ανεξάρτητες πήγες κατα παραγγελιά ελληνόφωνων συγκεκριμένης ρατσας και προωθεί δίκες τους, ακόμη και χωρίς να έχεις πατήσει like στις δεκάδες "έγκυρες πήγες" τους που διαβαζουν οι κοιμισμένοι επι χρονιά, παραβιάζει τους ορούς του, ένας από αυτούς ειναι το: Επικίνδυνα άτομα και οργανώσεις ...

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications