Χαρδαλιάς: Διπλασιάζονται τα πρόστιμα από Μ. Σάββατο μέχρι Δευτέρα του Πάσχα - Νέα μέτρα

Τον διπλασιασμό των προστίμων από τις 21:00 το βράδυ του Μ. Σαββάτου έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών και η κατάσταση που διανύουμε δεν μοιάζει σε καμία περίπτωση με αυτό που έχουμε συνηθίσει» ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς και ευχαρίστησε το γεγονός πως 9/10 Έλληνες πολίτες θα τηρήσουν τα αυστηρά μέτρα περιορισμού για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Την ίδια στιγμή, 1/10 δηλώνει πως δεν θα συμμορφωθεί, «αυτοί είναι λίγοι είναι ελάχιστοι και θέτουν σε κίνδυνο την συλλογική προσπάθεια» τόνισε με έμφαση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Έτσι, για αυτούς τους λίγους, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από Μεγάλο Σάββατο 18/4 από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και Δευτέρα του Πάσχα στις 00:00, επεκτείνεται ο διπλασιασμός του προστίμου στα 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση.

Επίσης, για το ίδιο διάστημα η κατ' εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, ο κωδικός «4», θα ελέγχεται σαρωτικά και ενδελεχώς σε όλη τη χώρα.

Θα μπορεί να γίνεται μόνο μέχρι δύο άτομα ανά όχημα, ενώ σε περίπτωση που παραβιαστούν τα μέτρα, προβλέπεται πρόστιμο 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο για τον συνοδηγό.

Επίσης, τις τελευταίες 24 ώρες αφαιρέθηκαν 49 πινακίδες από οχήματα με το σύνολο να ανέρχεται σε 285.
«Θα προσευχηθούμε σπίτι μας όπως έχει συστήσει τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και η Ιερά Σύνοδος. Δεν θα πάμε στην περιφορά του Επιταφίου, δεν θα ανάψουμε το καντηλάκι στους αγαπημένους μας που έφυγαν αφού τα κοιμητήρια θα είναι κλειστά» πρόσθεσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Την ίδια στιγμή, επεσήμανε πως για προληπτικούς λόγους, θα υπάρξει παράταση στην προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία και Γερμανία από και προς την Ελλάδα ως τις 00:00 της 15ης Μαΐου.

Ακόμη, οι άνθρωποι από την επαρχία που μεταβαίνουν στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες θα μπορούν να μισθώνουν δωμάτια σε ξενοδοχεία της πρωτεύουσας για να μείνουν όσο διαρκεί η θεραπεία, ενώ για περισσότερες πληροφορίες να καλέσουν το 210-3248098.

Post A Comment:

1 comment

georgiosείπε...

γιατι δεν διπλασιαζετε και τους μισθους,ρε καθαρματα,να αγαλλιασουμε?!!!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications