Η Τουρκία βγάζει 11 υποβρύχια σε Αιγαίο και Ιόνιο

Βήμα βήμα η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις έναντι της Ελλάδος. Μετά τον Έβρο σειρά τώρα έχει το Αιγαίο με την επίδειξη της ναυτικής της ισχύος.

Νέα κίνηση στρατιωτικής ισχύος από την Τουρκία. Από τις 10 μέχρι και τις 20 Μαρτίου, 11 τουρκικά υποβρύχια θα πάρουν θέσεις σε περιοχές που αρχίζουν από τα Δαρδανέλια, διασχίζουν όλο το Αιγαίο φθάνοντας και “κυκλώνοντας” την Κρήτη και καταλήγουν στο Ιόνιο Πέλαγος μεταξύ Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου.

Η Τουρκία έχει εκδώσει ήδη σχετικές αναγγελίες προκαλώντας προβληματισμό στην Ελλάδα για τις προθέσεις της. Ο υποβρύχιος αποκλεισμός του Αιγαίου αλλά και η παρουσία τουρκικών υποβρυχίων ακόμη και στο Ιόνιο, έχει να συμβεί από το 2006.

Έστειλαν ελικόπτερο στα σύνορα του Έβρου οι Τούρκοι

Στο γνωστό και ως «Παζάρ Κουλέ», τουρκικό ελικόπτερο πέταξε νωρίτερα σήμερα πάνω από την τουρκική πλευρά των συνόρων θέτοντας σε συναγερμό τις ελληνικές αρχές: Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις Καστανιές, Έβρου, το ελικόπτερο της τουρκικής Αστυνομίας πέταξε πάνω από το τουρκικό φυλάκιο.

Όπως μετέδωσε το OPEN, το τουρκικό ελικόπτερο ήθελε να δει την διάταξη των ελληνικών στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων και να εντοπίσει αδύνατα σημεία της από όπου θα μπορούσε να γίνει μια επιτυχημένη «προώθηση» παράνομων μεταναστών.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications