Θεοδωρικάκος: Η κυβέρνηση για πρώτη φορά χαρακτηρίζει τους αλλοδαπούς «παράνομους μετανάστες»

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, για την κατάσταση στον Έβρο για πρώτη φορά χαρακτήρισε «παράνομους μετανάστες» τις ορδές αλλοδαπών που συνωθούνται στα σύνορα και για να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι «η κυβέρνηση αυστηροποιεί την στάση της και αντιδρά πολύ σωστά. Το μεταναστευτικό πρέπει να αντιμετωπιστεί με όρους κοινής λογικής και εθνικής ασφάλειας. Όλοι οι Έλληνες στηρίζουν την πολιτική της κυβέρνησης. Δεν είναι πρόσφυγες οι συγκεντρωμένοι στον Έβρο, αλλά παράνομοι μετανάστες» και ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ελκυστικός προορισμός για παράνομους μετανάστες».

Υποθέτουμε ότι δεν διαχωρίζει αυτούς που περιμένουν να μπουν από τον Εβρο με αυτούς που εισέρχονται από τα νησιά.

Σε ένα «φυσιολογικό» κράτος δεν θα ήταν είδηση ο διατύπωση της ακριβούς ιδιότητας από έναν υπουργό των παράνομα εισερχόμενων αλλοδαπών στην χώρα.

Στην Ελλάδα που οι κυβερνήσεις και η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ μέχρι τώρα χαρακτηρίζουν «μετανάστες» και «πρόσφυγες» όλους τους αλλοδαπούς που εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα από Ασία και Αφρική και με εισαγγελική απόφαση έχει απαγορευθεί η χρήση της λέξης «λαθρομετανάστης», αν τους χαρακτήριζες «παράνομους μετανάστες» χαρακτηριζόσουν αυτόματα «ρατσιστής»!

Να σημειώσουμε ότι η φράση «παράνομοι μετανάστες» είναι αυτή που χρησιμοποιεί και η Ευρωπαϊκή Ενωση σε όλα τα κείμενά της, ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ είχαν εφεύρει για τα επίσημα κείμενα τον χαρακτηρισμό «παράτυποι μετανάστες», ο οποίος σταδιακά εγκαταλείφθηκε.

Σε ότι αφορά τους «πρόσφυγες», από την στιγμή που η Ελλάδα δεν είναι πρώτη χώρα υποδοχής, δεν είναι «πρόσφυγες» αλλά «παράνομοι μετανάστες», βάσει του Κανονισμού του ΟΗΕ.

Για τη στάση της κυβέρνησης και τα μέτρα που λαμβάνει για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ανέφερε: «Η κυβέρνηση αυστηροποιεί την στάση της και αντιδρά πολύ σωστά. Το μεταναστευτικό πρέπει να αντιμετωπιστεί με όρους κοινής λογικής και εθνικής ασφάλειας. Όλοι οι Έλληνες στηρίζουν την πολιτική της κυβέρνησης».

Για το θέμα διεκδίκησης ιθαγένειας, ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε πως «στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπεται ότι για να διεκδικήσουν την ελληνική ιθαγένεια όσοι εισέρχονται παρανόμως στην Ελλάδα θα πρέπει να βρίσκονται επτά χρόνια στη χώρα, από τρία σήμερα, εξομοιώνοντας τον χρόνο που απαιτείται για να λάβουν ιθαγένεια όσοι εισέρχονται νόμιμα στην Ελλάδα».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications