Θέμα Χρόνου Η Απαγόρευση Κυκλοφορίας: Μαζικά Φεύγουν Οι Αθηναίοι Για Την Επαρχία – Ουρές Στα Διόδια Ελευσίνας (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποκαρδιωτικές εικόνες που φέρνουν πιο κοντά το πλέον σκληρό μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.Μαζικά εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα χιλιάδες Αθηναίοι παρά τις συστάσεις περί αντιθέτου τόσο από τους ειδικούς όσο και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Σε εικόνες που παραπέμπουν περισσότερο σε «απόδραση τριημέρου», ουρές σχηματίζονται τις τελευταίες ώρες στα διόδια της Ελευσίνας.
Χιλιάδες Αθηναίοι κατευθύνονται οδικώς προς την Πελοπόννησο και την Δυτική Ελλάδα, εκμεταλλευόμενοι τόσο τις καλές καιρικές συνθήκες όσο και το κλείσιμο των περισσοτέρων επιχειρήσεων λόγω κορωνοϊού.

Το «Μένουμε Σπίτι» κάνει «φτερά» και μετατρέπεται σε….«Πηγαίνουμε Διακοπές».
Αυτή είναι η γενική αίσθηση που δημιουργείται τις τελευταίες μέρες, αφού κάτοικοι των μεγαλουπόλεων ταξιδεύουν μαζικά στην επαρχία, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα την δημόσια υγεία.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω ρεπορτάζ η κίνηση στα διόδια της Ελευσίνας είναι σχετικά αυξημένη, γεγονός που δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση καθώς υπάρχουν αυστηρές συστάσεις να μην ταξιδέψει κανείς προς την επαρχία.

Ολόκληρες οικογένειες με παιδιά και ανθρώπους κάθε ηλικίας επιχειρούν να «αποδράσουν» από την πρωτεύουσα μη νοιαζόμενοι για το αν τυχόν άθελά τους μεταφέρουν τον κορωνοϊό στα χωριά της επαρχίας.

Θυμίζουμε πως σαφής προϋπόθεση για να μην ληφθεί το ακραίο μέτρο της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι μέσα στο Σαββατοκύριακο οι πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, κάτι που τονίστηκε χθες το απόγευμα ακόμη και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μέχρι στιγμής πάντως η αψυχολόγητη συμπεριφορά της μάζας με εικόνες σαν και αυτές που είδαμε στο παραπάνω βίντεο μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο «σφράγισμα» των πόλεων με ασφυκτικές απαγορεύσεις κυκλοφορίας.

.el.gr

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

-->