Σε καραντίνα 15 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο του Ρίου

Σε καραντίνα έχουν μπει όπως έγινε γνωστό 15 εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου λόγω του ότι άγγιξαν χωρίς προφυλάξεις τον 67χρονο που νοσηλεύεται με κορωνοϊό.

Ο 67χρονος άνδρας νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς για την Πάτρα. Σε εξέλιξη βρίσκεται εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς. Η διάγνωση πραγματοποιήθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, η αρχική διάγνωση των γιατρών ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού κι εισήχθη σε παθολογική κλινική από την προηγούμενη Δευτέρα.

Η λοίμωξη του ασθενούς δεν είχε συσχετισθεί με ταξίδι στο εξωτερικό ενώ δεν έχει γνωστοποιηθεί εάν ο ασθενής είχε ενημερώσει τους θεράποντες ιατρούς ότι είχε επισκεφθεί χώρες με κρούσματα.

Ωστόσο, συναγερμός έχει σημάνει καθώς κατά τις δύο ημέρες νοσηλείας του στην Παθολογική κλινική του νοσοκομείου νοσηλευόταν μαζί με άλλους ασθενείς, συναναστρεφόταν με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και συνοδούς ασθενών.

Η ανακοίνωση για την κατάσταση υγείας του 67χρονου ασθενούς

Το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα νόσου από τον νέο κορωνοϊό (ταξιδιώτης από Ισραήλ και Αίγυπτο), νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση με σοβαρή πνευμονία στη μονάδα αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι διασωληνωμένος και παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπο Γώγο, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Παράλληλα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας συνεδριάζει για τη λήψη τυχόν απαραίτητων μέτρων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications