Ποινή φυλάκισης 3,5 ετών σε 17 λαθρομετανάστες για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η τηλεόραση του Alpha, 17 πρόσφυγες και μετανάστες, αφγανικής προέλευσης, που είχαν είχαν περάσει παράνομα στο ελληνικό έδαφος μέχρι το Σάββατο το πρωί και συνελήφθησαν από τις αρχές, δικάστηκαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου Ορεστιάδας και καταδικάστηκαν σε 3,5 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή.

Όπως έχει γίνει γνωστό, συνολικά έχουν γίνει τουλάχιστον 73 συλλήψεις για παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια και σχηματίστηκαν οι σχετικές δικογραφίες. Αυτοί που εισήλθαν παράνομα δεν έχουν καμία σχέση με το Ιντλίμπ, καθώς προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και τη Σομαλία. Ενώ όλοι οι άλλοι που μπαίνουν επι 5 χρονιά έχουν σχέση με το Ιντλίμπ????

Τι αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ-Άμεση επιστροφή χωρίς καταγραφή στη χώρα προέλευσης όσων εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μαξίμου για την δραματική κατάσταση στον Έβρο και στα νησιά.
Αναλυτικά η δέσμη των πέντε μέτρων που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας:

1. Την αναβάθμιση σε μέγιστο επίπεδο των μέτρων φύλαξης των ανατολικών, χερσαίων και θαλάσσιων, συνόρων της χώρας από τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις για την αποτροπή παράνομων εισόδων στη χώρα.

2. Την προσωρινή αναστολή, για ένα (1) μήνα από την ημέρα λήψης της παρούσας απόφασης, της υποβολής αιτήσεων ασύλου όσων εισέρχονται στη χώρα παράνομα.

3. Την άμεση επιστροφή, όπου αυτό είναι δυνατόν, στη χώρα προέλευσης, χωρίς καταγραφή, όσων εισέρχονται παράνομα σε ελληνικό έδαφος.
. Την υποβολή αιτήματος στην FRONTEX για ανάπτυξη της ομάδας RABIT με στόχο τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της χώρας, που συνιστούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

5. Την άμεση γνωστοποίηση της παρούσας απόφασης, στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και την κίνηση της διαδικασίας του άρθρου 78 παράγραφος 3 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ληφθούν προσωρινά μέτρα υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας, για την αντιμετώπιση επείγουσας κατάστασης λόγω αιφνίδιας εισροής υπηκόων τρίτων χωρών, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

-->