Πέτσας για την εκ περιτροπής εργασία: Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα- Όλοι θα επωμιστούμε το κόστος

Ικανοποιητικά χαρακτήρισε τα πρώτα αποτελέσματα της εφαρμογής των μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε για την εργασία εκ περιτροπής που δίνει το δικαίωμα στις επιχειρήσεις να καταβάλλουν μόνο το 50% των αμοιβών των εργαζομένων. «Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα.

Μία επιχείρηση για να μπορέσει να πληρώσει εργαζόμενους και υποχρεώσεις πρέπει να έχει έσοδα. Όταν ο τζίρος κατακρημνίζεται είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει μία επιχείρηση να πληρώσει.

Αναστείλαμε φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις και μένει το κομμάτι της εργασίας με εκ περιτροπής απασχόληση για να μειωθεί το κόστος και να μην έχουν απολύσεις. Γι' αυτό είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την απασχόληση. Δεν γίνεται χωρίς να αναλάβουμε όλοι ένα δίκαιο μέρος της ευθύνης», υπογράμμισε ο Στέλιος Πέτσας και υπενθύμισε ότι οι απολύσεις απαγορεύονται από τις 18 Μαρτίου.

Για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τις επιταγές στην αγορά ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι το θέμα επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο και αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα.

Post A Comment:

1 comment

georgiosείπε...

σιγουρα λεφτοδεντρα δεν υπαρχουν,υπαρχουν ομως λεφτομηχανες τομαρι του γιαχβε που μ'ενα πατημα κουμπιου παει το χρωματιστο χαρτακι συννεφο!!!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications