«Τυχαίες» βιβλικές πλημμύρες στο Ιράν?  πριν λίγες μέρες δεν δέχτηκε την “βοήθεια της Αμερικής”

Η Ιατρική Υπηρεσία του Ιράν ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από καταρρακτώδεις βροχές σε αρκετές επαρχίες έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 12 άτομα και τραυμάτισαν 17 άτομα.

Οι ποταμοί φούσκωσαν και πλημμύρισαν κατοικημένες περιοχές στις πόλεις και τα χωριά των επαρχιών Hormozgan, Fars, Bushehr, Qom, Gilan, Kerman και Sistan και Baluchestan.

Οι σοβαρές πλημμύρες άφησαν επίσης χιλιάδες άστεγους.
Η ιρανική οργάνωση της κόκκινης ημισελήνου (IRCS) και άλλοι οργανισμοί εκτελούν επιχειρήσεις διάσωσης και ανακούφισης στις πληγείσες από τις πλημμύρες επαρχίες.
Οι έντονες βροχοπτώσεις ανάγκασαν τις αρχές σε διάφορες πόλεις να δηλώσουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να διατάξουν την εκκένωση σε αρκετές περιοχές.Οι έντονες βροχές πυροδότησαν επίσης μια εκτεταμένη διακοπή ρεύματος σε μερικές πόλεις αφού οι ηλεκτρικοί σταθμοί σταμάτησαν να λειτουργούν .

Ο ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενήι αρνήθηκε την αμερικανική βοήθεια για την καταπολέμηση του κορωναϊού, αναφέροντας μια «θεωρία συνωμοσίας» ότι θα μπορούσε ειναι βιολογικό όπλο από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το Ιράν αντιμετωπίζει τις καταστροφικές επιπτώσεις των αμερικανικών κυρώσεων που εμποδίζουν τη χώρα να πουλήσει το αργό πετρέλαιο και να αποκτήσει πρόσβαση στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications