Πέτσας για εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού: Εκλήθη για εξηγήσεις ο Τούρκος πρέσβης

Για εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, μετά τονεμβολισμό σκάφους του Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ενημερώνονται όλοι οι εταίροι και σύμμαχοί μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ» είπε ο κ. Πέτσας ενώ κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «οι ελληνικές αρχές κάνουν ό,τι έκαναν οι ναζί» στα ελληνοτουρκικά σύνορα σημείωσε πως η Άγκυρα «συνεχώς προσπαθεί να δυναμιτίζει το κλίμα».

H καλύτερη απάντηση είναι αυτή που έδωσε το Ισραηλιτικό Συμβούλιο που επεσήμανε πως ουδεμία σχέση υπάρχει αλλά και πως δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται τέτοιοι παραλληλισμοί για επικοινωνιακούς λόγους, πρόσθεσε συμπληρώνοντας πως «εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας που είναι να προστατεύουμε τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης».

Υπογράμμισε παράλληλα πως «η Ελλάδα δεν δέχεται μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σεβασμού του διεθνούς δικαίου από τον Τούρκο πρόεδρο» και πρόσθεσε πως «η απόπειρα της Τουρκίας να εκβιάσει την Ελλάδα και την Ευρώπη χρησιμοποιώντας κατατρεγμένους ανθρώπους απέτυχε».

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι «θα πρυτανεύσει η λογική» και συμπλήρωσε πως «η Ελλάδα και η Ευρώπη επιμένουν στη συνεργασία με τη γειτονική χώρα» σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ερτηθείς για δημοσίευμα των New York Times περί μυστικού κέντρου κράτησης στο χωριό Πόρος, ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει κανένα μυστικό κέντρο κράτησης». «Εφαρμόζεται το Σύνταγμα, οι νόμοι, το ευρωπαϊκό δίκαιο και δεν είναι τίποτα κρυφό» επισήμανε.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications