Ο «Δράκος της Θράκης» που σκότωσε βάναυσα 9 άτομα και δεν πιάστηκε ποτέ

Ήταν 30 Αυγούστου 1988. Σε ένα άλσος έξω από την Αλεξανδρούπολη βρίσκονται μέσα σε αίματα δύο νέοι, η 23χρονη φοιτήτρια Φανή Παρασκευοπούλου και ο 34χρονος φίλος της, Γιώργος Κύρκος.

Βρέθηκαν γυμνοί, έχοντας πυροβοληθεί από κοντινή απόσταση. Η νεαρή ήταν ήδη νεκρή, ενώ ο 34χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου κρατήθηκε στη ζωή. έπεσε σε κώμα, και όταν συνήλθε είχε αμνησία και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την αστυνομία.

Σχεδόν ένα μήνα μετά ένα ακόμη ζευγάρι έξω από την Κομοτηνή, βρέθηκε νεκρό μάλιστα το πτώμα της κοπέλας είχε κακοποιηθεί σeξουαλικά μετά το θάνατό της. Μάλιστα ο δράστης του φρικτού εγκλήματος προσπάθησε να κάψει το ζευγάρι αλλά δεν τα κατάφερε.

Η αστυνομία αρχίζει και συνδέει τα γεγονότα και καταλήγει ότι πρόκειτα για τον ίδιο δράστη. Τού δίνουν το όνομα "Δράκος της Θράκης" και τον αναζητούν σε όλα τα μέρη όπου σύχναζαν ζευγάρια.

Μάλιστα αστυνομικοί οπλισμένοι, προσποιούνται τα ζευγάρια γαι αν τον πιάσουν επ' αυτοφώρο, αλλά οι έρευνες καταλήγουν άκαρπες.

Δέκα μήνες μετά, ο Δράκος επανεμφανίζεται. Στην εθνική οδό ένας 52χρονος οδηγός βρίσκεται νεκρός, μαζί με την 78χρονη μητέρα του. Και οι δύο με σφαίρα στο κεφάλι.Οι άτυχοι ταξιδιώτες είχαν σταματήσει απλά για να ξεκουραστούν, επειδή ταξίδευαν νύχτα.

Μέχρι το 1990 ακολουθούν άλλα δύο χτυπήματα σε ζευγάρια, με μεγαλύτερη βαρβαρότητα, αφού τους περιέλουσε με βενζίνη και τους έκαψε.

Και τότε ξαφνικά ενώ η αστυνομία, τον αναζητά παντού, αυτός εξαφανίζεται. Κανείς δεν έμαθε ποτέ ποιος ήταν, δεν βρέθηκε ούτε ένα στοιχείο για να βοηθήσει την έρευνα. Από το 1990 δεν ξαναέγινε κάποιο έγκλημα που να μπορούσαν να το συνδέσουν με τον "Δράκο της Ξάνθης", μένοντας ένα από τα μεγαλύτερα άλυτα μυστήρια του ελληνικού εγκλήματος.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications