Μπογδάνος: Κατάθεση στοιχείων για αναπαραγωγή τουρκικής προπαγάνδας από στελέχη και μέσα του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος με ομιλία του από το βήμα της Βουλής κατηγόρησε ευθέως στελέχη και μέσα της αντιπολίτευσης για αναπαραγωγή τουρκικής προπαγάνδας.

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή την κίνηση του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου, να καταγγείλει συγκεκριμένους βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και δημοσιογράφους που θεωρούνται φίλα προσκείμενοι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι με δηλώσεις ή αναρτήσεις τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναπαράγουν την τουρκική προπαγάνδα.

Ο κ. Μπογδάνος έκανε αναφορά από βήματος, αλλά κατέθεσε και στα πρακτικά 20 περιπτώσεις αναπαραγωγής τουρκικής προπαγάνδας και υπονόμευσης της εθνικής προσπάθειας από πρόσωπα, μέσα και «τρολ», που ανήκουν ή είναι προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ, «εγείρεται μείζον ηθικό θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της στάσης κάποιων βουλευτών ή ευρωβουλευτών του, όπως οι κύριοι Μάρκου, Βαρεμένος, Παπαδημούλης, η κυρία Χρηστίδου, ο κ. Κυρίτσης κ.ά., γιατί αναπαράγουν την προπαγάνδα της Άγκυρας».

Ο κ. Μπογδάνος διερωτήθηκε, επίσης, γιατί η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει αποδοκιμάσει ακόμη το σύνθημα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, που λέει, μεταξύ άλλων, ότι «είμαστε Τούρκοι, προβοκάτορες και φιλοσκοπιανοί», επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους τοποθετήσεις που υπονομεύουν την εθνική μας ενότητα, δεν προέρχονται από γραφικούς δήθεν αναρχικούς.

Κάλεσε, δε, την πατριωτική και «μη συμπλεγματική» πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να αποστασιοποιηθεί από τέτοιου είδους συμπεριφορές ατόμων που διακατέχονται από ιδεολογική τύφλωση.

Έντονα αντέδρασε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία είπε «ότι είναι θλιβερή και ντροπιαστική στιγμή για το Κοινοβούλιο, να ακούγονται τέτοια πράγματα», ζητώντας από τους βουλευτές της ΝΔ να αποδοκιμάσουν τις απόψεις Μπογδάνου, ο οποίος συνειδητά διαστρεβλώνει τα λόγια των στελεχών του κόμμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.«Αν δεν αποδοκιμάσετε τώρα, εμείς θα θεωρήσουμε ότι αυτό αποτελεί δείγμα γραφής για το πως η κυβέρνηση εννοεί την εθνική ομοψυχία» υπογράμμισε, απευθυνόμενη προς την κυβερνητική πτέρυγα, λέγοντας ότι τέτοιες απόψεις «μας επιστρέφουν σε σκοτεινές εποχές, όταν οι άνθρωποι χωρίζονταν σε εθνικόφρονες και μη εθνικόφρονες».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications