Μπλόγκερ έφτιαξε αυτο που δεν έφτιαξαν οι ψευδό-επιστήμονες: λέιζερ τόσο δυνατό που λιώνει ακόμα και γυαλί - Βίντεο

Ένας λόγος που σταμάτησε η εξέλιξη ειναι το γεγονός ότι από σχόλες βγαίνουν ηλίθιοι ως επιστήμονες που αναπαράγουν ότι τους έμαθαν απο τις σχόλες και λειτουργούν μηχανικά, αλλα στα μάτια του όχλου φαντάζουν ως "τέρατα μορφώσεως" με 100 πτυχία και 100 μεταπτυχιακά, ενώ στην ουσία η συντριπτική πλειοψηφία ειναι ένα μάτσο ηλίθιοι με πτυχία και λένε ότι τους έμαθαν από σχόλες ως παπαγάλοι και παριστάνουν τους "επιστήμονες", ειναι σαν λες ότι οι εφευρέτες δεν ανακάλυψαν τις εφευρέσεις από μονοί τους αλλα της έμαθαν σε σχόλες(!) .

Ένας YouTuber γνωστός με το προσωνύμιο «Styropyro» κατασκεύασε το πιο ισχυρό φορητό λέιζερ στον κόσμο, τόσο δυνατό που ξεπερνά κατά 2 χιλ. φορές το νόμιμο όριο ισχύος στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το νόμιμο όριο ισχύος για ένα λέιζερ είναι μόλις 0,005 watt, ενώ ο μπλόγκερ κατόρθωσε να συναρμολογήσει ένα που εκπέμπει ακτίνα ισχύος 100 watt.

Κι ενώ στην πραγματικότητα υπάρχουν λέιζερ με μεγαλύτερη ισχύ, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται στην αφαίρεση τατουάζ, αυτά λειτουργούν μόνο σε παλμούς, που διαρκούν μόλις εκατομμυριοστά του δευτερολέπτου κι όχι συνεχόμενα όπως αυτό που έφτιαξε ο Styropyro.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτού του είδους τα πειράματα δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται από άτομα που δεν έχουν τις κατάλληλες γνώσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι η θερμότητα που απελευθερώνεται από τη δέσμη του συγκεκριμένου λέιζερ είναι σε θέση να ανοίξει τρύπα σε ένα γυάλινο μπουκάλι(16:47 του βίντεο), που απαιτεί θερμοκρασία 500 βαθμών Κελσίου.

Ο ίδιος ο μπλόγκερ προειδοποιεί ότι το πείραμά του είναι άκρως επικίνδυνο για να το κάνει κάποιος στο σπίτι, λέγοντας πως ο ίδιος πραγματοποιεί πειράματα με λέιζερ για σχεδόν 15 χρόνια.

Δείτε το βίντεο:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications