Κορονοϊός: Ο ΠΟΥ αποκάλυψε πόσο κοστίζει ένα τεστ για τον ιό αντί να ειναι δωρεάν!

Η Ευρώπη βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας έξαρσης του κορονοϊού, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντάνομ Γκρεμπρεγιέσους.

Το κόστος ενός τεστ για κορονοϊό κυμαίνεται από 30 ως 60 δολάρια, με τις τιμές να διαφοροποιούνται ανάλογα τη χώρα, γνωστοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Την ίδια ώρα, ο ΠΟΥ ψάχνει οικονομικότερες εναλλακτικές λύσεις, σύμφωνα με όσα δήλωσε η συντονίστρια του ευρωπαϊκού γραφείου του οργανισμού, Ντόρι Νιτζάν.

«Το κόστος μιας εξέτασης για κορονοϊό, εξαρτάται από τη χώρα και το μέγεθός της. Η τιμή τώρα κυμαίνεται από 30 ως 60 δολάρια. Έτσι, ορισμένες χώρες αναγκάζονται να είναι φειδωλές ως προς τη χρήση τους», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, η συντονίστρια του ευρωπαϊκού γραφείου του ΠΟΥ.

Τα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να λάβουν τα «πλέον τολμηρά» μέτρα
Οι ευρωπαϊκές χώρες καλούνται να λάβουν τα «πλέον τολμηρά» μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα στην Κοπεγχάγη ο διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο κ. Κλούγκε επεσήμανε πως: «κάθε χώρα, χωρίς εξαιρέσεις, οφείλει τα λάβει το πλέον τολμηρά μέτρα για την ανάσχεση ή την επιβράδυνση της απειλής του ιού».

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντάνομ Γκρεμπρεγιέσους, σημείωσε πως μετά την Κίνα, οι χώρες της Ευρώπης απαριθμούν τα περισσότερα κρούσματα και τους περισσότερους θανάτους, σε ολόκληρο τον κόσμο από την έξαρση του κορονοϊού.

«Η Ευρώπη έχει γίνει πλέον το επίκεντρο της πανδημίας του COVID-19, με τους περισσότερους θανάτους και επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ολόκληρο τον κόσμο, εκτός από την Κίνα», εξήγησε ο κ. Τέντρος, ενώ στη συνέχεια προειδοποίησε πως οι χώρες που δεν έχουν ακόμη κάποιο κρούσμα, δεν θα πρέπει να εφησυχαστούν και να αντιμετωπίσουν με αμέλεια την απειλή. «Κάθε χώρα που σκέφτεται ότι δεν θα συμβεί σε εμάς, κάνει ένα θανατηφόρο λάθος. Μπορεί να συμβεί στον καθένα», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications