Κορονοϊός: 10 νέα κρούσματα, συνολικά 99 στην Ελλάδα

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ακόμη 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα. Δύο ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Σε κατ' οίκον περιορισμό 67 κρούσματα.

Ακόμη 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, με τον συνολικό απολογισμό να ανέρχεται σε 99.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, από το σύνολο των κρουσμάτων του Covid-2019 στην Ελλάδα, τα 95 είναι ημεδαποί και τα υπόλοιπα τέσσερα, ξένης υπηκοότητας.

Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας των ασθενών, οι δύο νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (Ρίο) και του ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Όλοι οι υπόλοιποι νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται.
Μάλιστα, 29 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και της Λέσβου. Οι υπόλοιποι 68 παραμένουν σε κατ’ οίκον απομόνωση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.
Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες για την προέλευση των 10 νέων κρουσμάτων.

H ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας
Ανακοινώνονται 10 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.
Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον σε 99, από τους οποίους 95 είναι ελληνικής καταγωγής και 4 ξένης υπηκοότητας.

Κορονοϊός: Πρώτο θύμα του ιού στην Αλβανία
Δύο από τους ασθενείς νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών και του ΑΧΕΠΑ. Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 29 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μυτιλήνη, 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους. Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη

Ακυρώνονται οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου
Την ακύρωση όλων των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου αποφάσισε το μεσημέρι της Τετάρτης η ελληνική κυβέρνηση, εν μέσω της έξαρσης του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια σύσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους περιφερειάρχης της χώρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.Αντί παρελάσεων, πάντως, αποφασίστηκε να κατατεθούν στεφάνια από ολιγομελείς αντιπροσωπείες των τοπικών αρχών, προς τιμήν της εθνικής επετείου.

Άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς
Άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς - μετά την αναστολή όλων των σχολείων - θα προβλέπει Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου (ΠΝΠ) που θα εκδοθεί σήμερα, Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Η ΠΝΠ θα περιλαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού στις εργασιακές σχέσεις, όπως δήλωσε ο κ. Πέτσας.
Η άδεια ειδικού σκοπού θα είναι επιπρόσθετη της κανονικής άδειας και θα μπορεί να τη λαμβάνει ο ένας εκ των δύο γονέων με πλήρεις αποδοχές για όσο διάστημα ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων και μέχρι τις 10 Απριλίου 2020.
Για κάθε 4 ημέρες άδειας, οι 3 ημέρες θα λογίζονται ως ειδικού σκοπού και η 1 ημέρα θα καταγράφεται ως κανονική άδεια.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications