Κικίλιας: Ζητώ να κάτσουν σπίτι τους οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν συμπτώματα γρίπης

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε ότι είναι καθήκον η προστασία των ευπαθών ομάδων και δεν χωράει καμία ανευθυνότητα.

Έκκληση να παραμένουν στο σπίτι τους, αποφεύγοντας τις αχρείαστες μετακινήσεις, οι ηλικιωμένοι αλλά και εκείνοι οι οποίοι παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης, απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως είναι ιδιαίτερα κρίσιμο το επόμενο δίμηνο σε ό,τι αφορά την εξάπλωση του κορονοϊού.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι είναι καθήκον η προστασία των ευπαθών ομάδων και δεν χωράει καμία ανευθυνότητα.

Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε πως η νόσος είναι ήπια, ωστόσο τόνισε ότι έχει μεταδοτικότητα και βάζει σε κίνδυνο ευπαθείς ομάδες, όπως ανθρώπους με χρόνια νοσήματα και τους μεγαλύτερους σε ηλικία.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε κατά την έναρξη την ενημέρωσης ότι τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 84, κάτι που επιβεβαίωσε λίγο αργότερα και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσίοδρας.

Επέμεινε, δε, πως «δεν μπορεί να υπάρχει καμία ανευθυνότητα», ζητώντας να εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας.
Τσιόδρας: Ακόμη 11 κρούσματα
Από την πλευρά του, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκαν σήμερα Δευτέρα ακόμη 11 κρούσματα. Όπως είπε, από τα συνολικά 84 κρούσματα, τα 81 είναι ημεδαποί και τα τρία αλλοδαποί.

Παράλληλα, 27 ασθενείς νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε καλή κατάσταση σε κατ’ οίκον περιορισμό. Την ίδια ώρα, με σοβαρή πνευμονία εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 66χρονος από την Ηλεία – ένατο κατά σειρά κρούσμα.

Νέα μέτρα Περιγράφοντας τα νέα μέτρα τα οποία λαμβάνονται με στόχο την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε:
Υπάρχει ισχυρή σύσταση για αποφυγή ταξιδιών στο εσωτερικό και το εξωτερικό για τις ευπαθείς ομάδες
Αναστολή των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων άνω των 1.000 ατόμων
Αναστολή της διεξαγωγής του Ημιμαραθωνίου Αθηνών
Λήψη μέτρων προσωπικής υγιεινής, ιδίως για όσους συμμετέχουν σε συναθροίσεις άνω των 50 ατόμων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications