Ερντογάν: Δολοφονική η στάση της Ελλάδας στα σύνορα - Ο Μητσοτάκης να μάθει το Διεθνές Δίκαιο

Ο Ερντογάν εξαπέλυσε βολές κατά της Ελλάδας για το κλείσιμο των συνόρων και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν εφαρμόζει το Διεθνές Δίκαιο.

Βολές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες.

Επαναλαμβάνοντας ότι η Τουρκία δεν σκέφτεται να κλείσει τα σύνορά της στους πρόσφυγες και μετανάστες, ο Ερντογάν κάλεσε την Ελλάδα να ανοίξει τις πύλες της και να εφαρμόσει το Διεθνές Δίκαιο.

«Η Ελλάδα δεν ξέρει το Διεθνές Δίκαιο. […] Ο Μητσοτάκης πρέπει πρώτα να μάθει το Διεθνές Δίκαιο. Θα πρέπει να διαβάσει την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Θα πρέπει να ξέρουν ότι η στάση που ακολουθούν στη συνοριογραμμή είναι δολοφονική. Υπάρχουν 4 -5 πρόσφυγες που σκοτώθηκαν στα σύνορα», δήλωσε ο Ερντογάν.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα παρουσιάσει στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ τις εικόνες με «ανθρώπους τους οποίους έγδυσαν» στα σύνορα.
Συνεχίζοντας τις βολές κατά της Ελλάδας, ο Ερντογάν στάθηκε στο κλείσιμο των ελληνικών συνόρων. «Η πρόταση μου στην Ελλάδα είναι: “Ανοίξτε τις πύλες σας”. Αυτοί οι άνθρωποι (σ.σ. οι πρόσφυγες) δεν θα είναι μόνιμα στην Ελλάδα. Αφήστε τους να μετακινηθούν από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της Ευρώπης». Υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «ανθρωπιστικός διαμοιρασμός».

Διάσκεψη για το μεταναστευτικό με Μέρκελ και Μακρόν στην Κωνσταντινούπολη στις 17 Μαρτίου
Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία θα διοργανώσει διάσκεψη για το μεταναστευτικό στην Κωνσταντινούπολη, στις 17 Μαρτίου.

Όπως είπε, στη διάσκεψη θα συμμετέχουν οι ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και πιθανώς της Βρετανίας.
Για το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας - ΕΕ, ο Ερντογάν εκτίμησε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέχρι τις 26 Μαρτίου. Πρόταση για από κοινού διαχείριση με τη Ρωσία των πετρελαιοπηγών στη Ντέιρ αλ-Ζορ στη Συρία
Μιλώντας για τη Συρία και τις συζητήσεις με τη Ρωσία, ο Ερντογάν δήλωσε ότι πρότεινε στον Πούτιν την από κοινού διαχείριση των πετρελαιοπηγών στη Ντέιρ αλ-Ζορ στη Συρία.

Πούτιν και Ερντογάν αποφάσισαν για εκεχειρία στην Ιντλίμπ: Τι γνωρίζουμε για τη συμφωνία
Πρόσθεσε ότι Τουρκία και Ρωσία μπορούν να διαχειριστούν τις πετρελαιοπηγές αντί για τους «τρομοκράτες», όπως είπε, υπό τον έλεγχο των οποίων βρίσκονται σήμερα.

Σημείωσε ότι ο Πούτιν αξιολογεί την πρόταση και συμπλήρωσε ότι ανάλογου είδους πρόταση κατέθεσε και στον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications