Απαγόρευση κυκλοφορίας έως 6 Απριλίου: Οκτώ εξαιρέσεις -Μόνο δύο άτομα στα αυτοκίνητα

Από αύριο Δευτέρα έως 6 Απριλίου στις 6 το πρωί θα ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιάς. Μίλησε για οκτώ εξαιρέσεις και για κυκλοφορία οχημάτων δημόσιας ή ιδιωτικής χρήση μόνο με δύο άτομα.

Θα υπάρχουν τα έγγραφα:
-Τύπου Α για τους εργαζόμενους, το οποίο συμπληρώνεται μία φορά και υπογράφεται από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του και σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπσχολούμενου από τον ίδιο. Περιέχει ονοματεπώνυμο, τόπο κατοικίας και εργασίας, καθώς και ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης.
-Τύπου Β για τις υπόλοιπες μετακινήσεις, η οποία θα πρέπει να συμπληρώνεται κάθε φορά με ονοματεπώνυμο, τόπο κατοικίας και τόπο προορισμού του πολίτη, καθώς και το λόγο της μετακίνησής του.
Όλα θα βρίσκονται στο: Forma.gov.gr, το οποίο θα ξεκινήσει να λειτουργεί από σήμερα το βράδυ.

Οι οκτώ εξαιρέσεις:
-Για την εργασία μόνο πρωινές ώρες: Ειδικά για αύριο οι εργαζόμενοι θα πάνε στην εργασία τους με υπεύθυνη δήλωση αλλά θα αποχωρήσουν μόνο με βεβαίωση εργοδότης

-Μετάβαση στο γιατρό ή στο φαρμακείο, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
-Μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους
-Μετακίνηση προς και από Τράπεζα, εφόσον αυτό δεν μπορεί να γίνει με e-banking
-Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
-Μετάβαση σε τελετή, όπως κηδεία, γάμος, βάπτιση
-Κίνηση με κατοικίδιο ζώο
-Σωματικά άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο ατομικά ή ανά δύο, τηρώντας την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. -Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας.

Ο έλεγχος, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά θα γίνεται από την ΕΛΑΣ, τη δημοτική αστυνομία, τις λιμενικές αρχές και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και την απαραίτητη βεβαίωση κίνησης, ενώ για κάθε παράβαση θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, τον Υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο.

Οι υπουργοί θα εξειδικεύσουν τα μέτρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Διαβάστε εδώ τι είπε ο αναλυτικά πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας.Συγκεκριμένα, από αύριο θα μπορούν να κυκλοφορούν να βρίσκονται στο δρόμο όσοι κινούνται για:
-Tην εργασία τους.

-Nα προμηθευτούν τρόφιμα και φάρμακα.
-Επίσκεψη σε γιατρό ή πρόσωπο το οποίο χρειάζεται φροντίδα. Κ
-Άσκηση ατομικά ή ανά δύο ή συνοδεύουν το κατοικίδιό τους.
-Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, όσων βρίσκονται σε αστικά κέντρα.
Κατά τον κ. Μητσοτάκη όποιος κυκλοφορεί θα πρέπει να έχει μαζί του ταυτότητα ή διαβατήριο ή υπεύθυνη δήλωση.
Τον έλεγχο του μέτρου αναλαμβάνει η ΕΛΑΣ, η δημοτική αστυνομία, το λιμενικό. Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.

.thetoc

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications