Απαγόρευση κυκλοφορίας: Νέα μέτρα εξετάζει η «κυβέρνηση» - Επί τάπητος η επιβολή χρονικού ορίου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προανήγγειλε την εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων, στο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Τι ακριβώς εξετάζεται.

Το ενδεχόμενο αυστηροποίησης του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας άφησε «ανοιχτό» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μετά τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του «ΣΚΑΪ», ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής χρονικών ορίων στις μετακινήσεις των πολιτών.

Να υπάρχει δηλαδή, μια συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, εντός της οποίας ο κάθε πολίτης καλείται να εκτελέσει τη μετακίνησή του και να επιστρέψει στην οικία του

«Το έντυπο μετακίνησης δεν είναι για να το χρησιμοποιούμε έξι φορές την ημέρα» δήλωσε, σε αυστηρό τόνο, ο κ. Πέτσας, δίνοντας μια πρώτη γεύση των προθέσεων της κυβέρνησης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή, η έξοδος από το σπίτι επιτρέπεται μόνο για συγκεκριμένους λόγους:

Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες.
Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Καθώς και:
Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications