228 τα κρούσματα στην Ελλάδα ενώ θερίζει στην Ιταλία με 1441 νεκρούς και 21.157 κρούσματα

38 νέα κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στην χώρα μας, σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή Παθολογίας – Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρη Τσιόδρα.

Τα κρούσματα κορονοϊού είναι συνολικά 228, εκ των οποίων τα 22 “ορφανά”. 57 άνθρωποι νοσηλεύονται, εκ των οποίων πέντε είναι διασωληνωμένοι και οχτώ έχουν πάρει εξιτήριο. Να σημειωθεί ότι το 51% των νοσούντων είναι άνω των 65 ετών. Συνολικά έχουν παρθεί 3.400 δείγματα από πολίτες.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στην Αθήνα. Συνέστησε ψυχραιμία και όχι πανικό και να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ενώ ανέφερε ότι θα πλήξει κυρίως τους ανθρώπους άνω των 70, αλλά θα πληγούν και νέοι άνθρωποι.

Συνέστησε προσοχή στους καπνιστές, καθώς είπε ότι κινδυνεύουν περισσότερο από άλλους να προσβληθούν από τον κορoνοϊό, με βάση πειραματικά δεδομένα. Αναφερόμενος στα παιδιά που έχουν βρεθεί θετικά στον ιό, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι είναι ήπιες περιπτώσεις, με ελαφρά συμπτωματολογία και τα περισσότερα εξ αυτών είναι σπίτι τους.

Ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι από σήμερα ισχύουν πιο αυστηρά κριτήρια για τον εργαστηριακό έλεγχο και θα ελέγχονται μόνο οι σοβαρές πνευμονίες και οι ευπαθείς ομάδες. Δεν συστήνεται ο έλεγχος στα δημόσια νοσοκομεία σε ασυμπτωματικούς και με ήπια συμπτώματα, οι οποίοι πρέπει να παραμένουν σπίτι, επανέλαβε για ακόμη μία φορά.

Όσον αφορά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, υπογράμμισε ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι στην εμπροσθοφυλακή και είναι λογικό αρκετοί να νοσήσουν.

Στο προφίλ των νοσούντων, το 51% είναι άνω των 65 ετών και τα περισσότερα είναι στην Αθήνα. Ιταλία: 1441 νεκροί από τον κορωνοϊό – 21.157 κρούσματα
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 21.157. Οι νεκροί έφτασαν τους 1.441 ενώ ιάθηκαν 1.966 ασθενείς.
Μέσα σ΄ένα 24ωρο έχασαν την ζωή τους 175 ασθενείς και επιβεβαιώθηκαν 3.497 νέα κρούσματα. Στην Λομβαρδία συνολικά υπάρχουν 11.685 κρούσματα και 966 νεκροί.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications