Πρωτοφανές:«Ξεσηκώνονται» και οπαδοί ομάδων κατά των παρανόμων μεταναστών!

Οι δογματικοί που όλοι τους την ζωή ασχολούνται το Αγγλο-τεκτονικό ποδόσφαιρο ξύπνησαν : «Θα γίνουν μεγάλες κινητοποιήσεις στο νησί με κλείσιμο λιμανιού και αεροδρομίου, η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο». Ο πρόεδρος της Θύρας 7 Μυτιλήνης, Βαγγέλης Χατζηδημητρίου, μίλησε σε αθλητική εφημερίδα.

Παραθέτουμε αυτούσιο απόσπασμα της συνέντευξης που δόθηκε στο fosonline.gr και τα συμπεράσματά δικά σας:

-Πόσες χιλιάδες πρόσφυγες-μετανάστες είναι στη Λέσβο αυτή τη στιγμή;
Εγώ και ο περισσότερος κόσμος εδώ τους λέμε λαθρομετανάστες. Μη φοβάστε τις λέξεις που περιγράφουν την αλήθεια. Οι περισσότεροι είναι Αφγανοί. Πριν από λίγες μέρες έγινε ένα τεράστιο συλλαλητήριο εδώ από τον ντόπιο πληθυσμό ~έχει αγανακτήσει ο κόσμος. Έχουμε 30.000 ξένους εδώ σίγουρα, μόνο στη δομή της Μόριας είναι 22.000! Πέρα από τις δομές, υπάρχουν μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης πολλά αρχοντικά που ήταν παρατημένα και τα έχουν αναλάβει οι ΜΚΟ και τα νοικιάζουν σε οικογένειες αυτών των ανθρώπων.

-Ποιος τα δίνει τα λεφτά; Λένε ότι τα δίνει η Ύπατη Αρμοστεία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Σόρος, υπάρχουν χρηματοδότες… Δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα γινόταν η ζωή μας έτσι. Οι πραγματικοί πρόσφυγες έρχονταν το 2015, ήταν οι πρώτοι που άρχισαν να βγαίνουν εδώ ~ εκείνοι ήταν διαφορετικοί, ήταν οικογενειάρχες και σπουδαγμένοι άνθρωποι. Αυτοί έχουν φύγει από το νησί εδώ και πολύ καιρό. Πήγαν στις χώρες που ήθελαν, στη Γερμανία και γενικώς στην Ευρώπη. Τώρα το 80% εδώ είναι Αφγανοί. Στο Αφγανιστάν υπάρχουν πολλές διαφορετικές φυλές και πλακώνονται συνεχώς μεταξύ τους, γίνονται επεισόδια.

-Τι θα γίνει;
Μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για επίταξη κάποιων κτημάτων ώστε να δημιουργηθεί νέα δομή, είμαστε σε κατάσταση πολέμου. Θα γίνουν κινητοποιήσεις μεγάλες. Ο κόσμος είναι σε αναβρασμό. Θα βγούμε όλοι στους δρόμους, μιλάνε εδώ για κλείσιμο λιμανιού και αεροδρομίου.

-Τι προβλήματα αντιμετωπίζετε;
Έχει πέσει πάρα πολύ ο τουρισμός, φοβάσαι να βγεις έξω το βράδυ στην προκυμαία να περπατήσεις, στην παλιά αγορά, στα σοκάκια. Μετά τις 7.00 το απόγευμα δεν κυκλοφορούν γυναίκες και παιδιά. Κλέβουν, σπάνε μαγαζιά, στα χωράφια κλέβουν ζώα, μέχρι και κρεοπωλείο ανοίξανε μέσα σε μια δομή και πούλαγαν προφανώς κλεμμένα ζώα. Οι νέοι Έλληνες από το νησί μας φεύγουν για σπουδές και δεν θέλουν να ξαναγυρίσουν. Δεν βλέπω προοπτική για τον τόπο, η επόμενη γενιά μπορεί να είναι μειοψηφία εδώ.

-Υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης είχε πει ότι οι ντόπιοι πλούτισαν εκεί από το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Πες μου γι’ αυτό. Την αλήθεια.
Δυστυχώς έχουν πει πάρα πολλά και οι προηγούμενοι και οι τωρινοί κυβερνήτες. Στην αρχή υπήρχε όντως μια εκμετάλλευση από ορισμένους, για 5-6 μήνες πούλαγαν νερό 5 ευρώ, τοστ 6 ευρώ, τέτοια πράγματα. Αυτά έχουν τελειώσει εδώ και πολύ καιρό. Επίσης, οι ΜΚΟ προσφέρουν πολλά λεφτά για ενοίκια και έχουν ακριβύνει τρομερά τα ενοίκια, μη σου πω ότι έχουν διπλασιαστεί σε ορισμένες περιπτώσεις.

Υπάρχει ένα ποσοστό που κονομάνε από την όλη κατάσταση, αλλά είναι πολύ μικρό ποσοστό, ο ευρύτερος πληθυσμός εδώ στενάζει. Έχει γίνει άσχημη η ποιότητα ζωής, η ανασφάλεια και η οικονομική κατάσταση με τη συντριβή του τουρισμού. Είχαμε και τον θρησκευτικό τουρισμό λόγω των δύο ιερών μονών του Ταξιάρχη και του Άγιου Ραφαήλ, πάνε να τον χτυπήσουν κι αυτόν. Η περιοχή που σχεδιάζουν να γίνει η νέα δομή είναι κοντά στις μονές.
Με πληροφορίες από fosonline

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications