Τσουχτερό κρύο, χιόνια και χαλάζι – Κλειστά σχολεία και δρόμοι

Τσουχτερό κρύο και χιονόπτωση ήταν τα στοιχεία που επικράτησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ηπειρωτική χώρα, ιδιαίτερα όμως στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ έντονες καταιγίδες έπληξαν τα νησιά του Αιγαίου.

Στα λευκά έχουν ντυθεί αρκετές περιοχές στα βόρεια προάστια Αττικής αφού το χιόνι στη διάρκεια της νύχτας ήταν κατά διαστήματα έντονο και πυκνό. Ιπποκράτειος Πολιτεία και Διόνυσος έχουν “καλυφθεί” από χιόνια, αφού οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για χιονοπτώσεις στα βόρεια της Αττικής αργά τη νύχτα επιβεβαιώθηκαν. Χιονοπτώσεις μικρής έντασης δίχως να προκαλέσουν σοβαρές χιονοστρώσεις σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές των βορείων προαστίων, όπως σε Κηφισιά και Πεντέλη,. Χιόνια έπεσαν και στην Πάρνηθα.

Ωστόσο, το «τσουχτερό» κρύο και οι χιονοπτώσεις ήταν τα στοιχεία που επικράτησαν στη διάρκεια της νύχτας και στην ηπειρωτική χώρα, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ έντονες καταιγίδες έπληξαν τα νησιά του Αιγαίου, με τη Σύρο και τη Σκόπελο να ντύνονται στα λευκά όχι από χιόνι αλλά από… χαλάζι.

Παράλληλα, η κακοκαιρία στην διάρκεια της νύχτας, εκτός από βροχές και χιόνια, έφερε και πολικές θερμοκρασίες. Το θερμόμετρο, σύμφωνα με το meteo.gr έφτασε μέχρι και τους -15.6 βαθμούς στον Βαθύσταλο Παρνασσού, ενώ θερμοκρασίες κάτω από τους -10, παρατηρήθηκαν στα ορεινά των Νομών Φωκίδας, Φλώρινας, Ημαθίας, Πέλλας, Δράμας και Αμφισσας, ενώ στην Πάρνηθα έφτασε ως τους -6.4 βαθμούς.

Κλειστά σχολεία στη χώρα
Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες, στον χάρτη που παρουσίασε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, παρατηρείται στην δυτική Μακεδονία, την Θεσσαλία, αλλά και την κεντρική Στερεά. Κάτω από το μηδέν ήταν η θερμοκρασία και στην ορεινή Αχαία.

Κλειστά, όπως και την Πέμπτη, θα παραμείνουν τα σχολεία στον Δήμο Φλώρινας, τον Δήμο Αμυνταίου και των Δήμο Πρεσπών, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην Π.Ε.Φλώρινας, μετά από απόφαση των δημάρχων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επίσης, λόγω της κακοκαιρίας, στην Π.Ε. Κοζάνης και στους δήμους, Εορδαίας, Κοζάνης, Σερβίων, και Βοΐου τα σχολεία θα ξεκινήσουν στις 9.15 πμ. Επίσης στο δήμο Αργους Ορεστικού, στο δήμο Καστοριάς και στο δήμο Γρεβενών, τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9.15 πμ.

Το κύμα ψύχους άφησε στο «ψυγείο» χθες την χώρα και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και σήμερα. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν, έστω και παροδικά στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στην κεντρική Ελλάδα. Από το απόγευμα αναμένεται να χιονίσει και σε περιοχές της Θράκης. Τοπικές βροχές και χιονόνερο θα σημειωθούν στα ανατολικά, τα νότια και τα Δωδεκάνησα, ενώ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Αντίθετα, πρόσκαιρη βελτίωση αναμένεται να σημειωθεί στα δυτικά και την Μακεδονία.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications