Το Μυστήριο Του Αγιατολάχ Μάϊκ

Ποιος και Πως Κατέρριψε το Μεγάλο Αμερικανικό Κατασκοπευτικό Αεροπλάνο στο Αφγανιστάν;
Σκοτώθηκε ο Υπερκατάσκοπος Michael D’Andrea?

Ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της CIA για το Ιράκ, το Ιράν και το Αφγανιστάν επέβαινε του βομβαρδιστικού E-11A ? ©AFP
Την περασμένη βδομάδα ορισμένες πηγές πληροφοριών ανέφεραν, χωρίς λεπτομέρειες, ότι ο Μάϊκλ Ανδρέα, επικεφαλής των μυστικών επιχειρήσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) για το Ιράν και αναμεμιγμένος στην δολοφονία του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί σκοτώθηκε κατά την συντριβή του αμερικανικού αεροσκάφους E-11 A.

Από τις 27 Ιανουαρίου, ημέρα της συντριβής του E-11 στον ουρανό του Γκαζνί, ενώ εκτελούσε την δεκάκις χιλιοστή αποστολή του στα περισσότερα από 17 χρόνια κατοχής του Αφγανιστάν, το Πεντάγωνο αρνείται πεισματικά να παραδεχτεί τα γεγονότα, προτιμώντας να επιμένει στην τελείως αστεία εξήγηση ενός «δυστυχήματος». Αλλά αφγανικές πηγές εισφέρουν νέες διευκρινίσεις στο γεγονός, το οποίο αποτελεί ένα σκληρό πλήγμα στην CIA στην κεντρική και δυτική Ασία.

Ορισμένες αφγανικές πηγές μεταδίδουν πράγματι νέες αποδείξεις για τον θάνατο του Michael D. Andrea, που λέγουν ότι σκοτώθηκε μαζί με τουλάχιστον 17 άλλους Αμερικανού αξιωματικούς και οπλίτες που επέβαιναν στο E-11A, στην επαρχία"Ghazni" .’ «¨Ενας υψηλόβαθμος αξιωματικός ασφαλείας βρισκόταν μεταξύ των επιβαινόντων», αναφέρουν οι πηγές, που αρνούνται ωστόσο να τον κατονομάσουν.

Και προσθέτουν: Λόγω μιας τεχνικής δυσλειτουργίας, το «βομβαρδιστικό Global Express E-11 A » πετούσε σε ύψος μικρότερο του κανονικού, όταν χτυπήθηκε από ένα πύραυλο εκτοξευμένο από "Strella-1, ένα ρωσικό εκτοξευτή που χρησιμοποιούν οι Ταλιμπάν.

Οι παρατηρητές επικεντρώνονται ιδιαίτερα σε αυτήν την μυστηριώδη «τεχνική δυσλειτουργία», που ανάγκασε «το αεροσκάφος να μειώσει το ύψος της πτήσης του» και η οποία «μπορεί να προκλήθηκε από μια κυβερνοεπίθεση» (ηλεκτρονική παρεμβολή)

Η εφημερίδα USA Today αναδημοσίευσε αυτές τις αποκαλύψεις και πρόσθετε: « Το βομβαρδιστικό E-11A » είναι μια στρατιωτική προσαρμογή του BD-700 Global Express, κατασκευασμένου από Καναδική εταιρεία. Χρησιμοποιείται για την μεταφορά διεθνώς διασήμων προσώπων σε μεγάλες αποστάσεις. Η αμερικανική πολεμική αεροπορία άρχισε πρόσφατα να χρησιμοποιεί διασκευασμένα πολιτικά αεροπλάνα για μεταφορά προσωπικού και στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Η διευκόλυνση των επικοινωνιών μεταξύ στρατευμάτων που σταθμεύουν σε περιοχές είναι επίσης τις στρατιωτικές χρήσεις αυτού του αεροσκάφους. Χρησιμεύει ως κέντρο επικοινωνίας μεταξύ χερσαίων και αεροπορικών δυνάμεων.

Ακριβώς όπως έκανε μετά από τον βομβαρδισμό με ιρανικούς πυραύλους ακριβείας της αμερικανικής αεροπορικής βάσης Aïn al-Assad, στο Ιράκ, η κυβέρνηση Τραμπ προτίμησε την συγκάλυψη για τις συνθήκες της συντριβής αυτού του αεροσκάφους και του αριθμού των επιβαινόντων. Και κάποτε προβαίνει σε αντιφατικές δηλώσεις για το θέμα.

Tρεις μέρες νωρίτερα το περιοδικό Τάϊμ έγραφε ότι η αμερικανική κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι δυο πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας είχαν σκοτωθεί με την πτώση του αεροπλάνου. Αλλά η Ουάσιγκτον επέμενε ότι κανένας από τους επιβάτες δεν ήταν μέλος της CIA και ότι η πτώση ήταν αποτέλεσμα τεχνικής δυσλειτουργίας και όχι «εχθρικών βολών». Αυτό που ενισχύει την εντύπωση ότι η αμερικανική κυβέρνηση κρύβει την αλήθεια είναι η αοριστία όσον αφορά τον αριθμό των όσων επέβαιναν στο «Βομβαρδιστικό E-11A ». Οι αμερικανικές αρχές είχαν δηλώσει ότι δύο άτομα σκοτώθηκαν σε αυτό το «δυστύχημα», αλλά κανένα επίσημο ανακοινωθέν δεν αναφέρθηκε στον αριθμό των θυμάτων.

Ενώ πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων το περιοδικό Τάϊμ, η Νταίηλυ Μαίηλ, η Ιντεπέντεντ, η Μίντλ Ηστ, αναφερόμενα σε μια κύρια πηγή, ανήγγειλαν τον θάνατο του Αγιατολαχ Μάϊκ ( του επικεφαλής της CIA) Michael D. Andrea), οι Αμερικανοί υπεύθυνοι αρνήθηκαν να κάνουν σχόλιο. «Η CIA δεν θέλησε να δηλώσει εάν ο Michael D. Andrea ήταν μεταξύ των επιβατών του Βομβαρδιστικού E-11A » έγραψε την Παρασκευή το περιοδικό Τάϊμ στο ρεπορτάζ του.

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται να άρχισε στο Αφγανιστάν το πιο σκληρό μέρος του παιχνιδιού. Η «πτώση» του E-11 είναι ένας πολύ κακός οιωνός. Ιδίως αφού την συντριβή του ακολούθησε σύντομα επίθεση των Ταλιμπάν εναντίον αμερικανικού ελικοπτέρου στην Πάκτια και ο θάνατος των ανδρών που μετέφερε, κατευθυνόμενο στο Γκαζνί για να προσφέρει βοήθεια στα θύματα της συντριβής του βομβαρδιστικού E-11.

Μέσα σε όλα αυτά οι Αμερικανοί ισχυρίσθηκαν ότι περισυνέλεξαν τα συντρίμμια του Ε-11Α, αλλά οι τοπικές πηγές ανέφεραν ότι το μαύρο κιβώτιο δεν βρέθηκε. 18 χρόνια μετά την στρατιωτική κατοχή του Αφγανιστάν, τα 70% της χώρας είναι υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν. Οι διαπραγματεύσεις ειρήνης μαζί τους πηγαίνουν από αποτυχία σε αποτυχία και η Αμερική βλέπει το φάσμα του Ιράν/Ρωσία/Κίνα να υψώνεται συνεχώς στον ορίζοντα του Ιντο Κούτς.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications