Τα λόγια του Πούτιν με αποδέκτη την Τουρκία - Ξαφνικά θα διαλυθούν τα πάντα... (Βίντεο)

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, αποκάλυψε μία αποφασιστική ρωσική επίθεση την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία απέκρουσε τις ισλαμιστικές δυνάμεις που στηρίζονται από την Τουρκία από το να αποκτήσουν σημαντικό πλεονέκτημα, στην πόλη Neirab, νοτιοανατολικά από το Χαλέπι.

Μιλώντας, χθες, στην Ημέρα του Υπερασπιστή της Πατρίδας, ξεκαθάρισε πως η «Αρκούδα» δεν θα επιτρέψει «την επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση, όταν η επαρχία Ιντλίμπ με τις γύρω περιοχές, ήταν κάτω από τον έλεγχο των ισλαμιστών». Μάλιστα, κατέταξε, εμμέσως πλην σαφώς, τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις που πολεμούν κατά του Άσαντ στις «τρομοκρατικές».

Άλλωστε, συμπληρώνουμε εμείς, το Ιντλίμπ δεν είναι απλά μια εδαφική περιοχή, αλλά ο ζωτικός χώρος των Ρώσων: η οπισθοφυλακή της Λαττάκειας (αεροπορική βάση) και της Ταρτούς (ναυτική βάση), όπου βρίσκονται οι δύο μεγάλες ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στην Μεσόγειο. Αυτό, συν το γεγονός ότι εκεί συγκεντρώνονται όλες οι ισλαμιστικές οργανώσεις που έχουν σχέση με τον ISIS και όχι μόνο, καθιστά την ρωσική υποχώρηση αδύνατη.

Πάντως, ο Πούτιν αποκάλυψε και μια άλλη πτυχή της ρωσικής επέμβασης στην Συρία:

«Οι Ρώσοι αξιωματούχοι απέδειξαν τον άριστο επαγγελματισμό, τις μαχητικές τους ικανότητες, το πνεύμα ισχύος και την τρομερή ποιότητα που έχουν. Κατέστρεψαν τις καλά εξοπλισμένες ομάδες των ισλαμιστών, αποκρούοντας βασικές απειλές της πατρίδας τους μακριά από τα σύνορά μας και βοήθησαν τους Σύριους να ανακτήσουν την εθνική κυριαρχία τους».

Ο «Τσάρος» δεν παρέλειψε να σταθεί στο γεγονός πως οι ισλαμιστικές ομάδες είναι καλά εξοπλισμένες, αφήνοντας εμμέσως αιχμές, μεταξύ των άλλων, κατά της Τουρκίας, η οποία τις εξοπλίζει με όπλα που χρησιμοποιούνται ή αναμένεται να χρησιμοποιηθούν κατά της Ρωσίας, στέλνοντας μήνυμα προς την Άγκυρα αλλά και προς όσους θα ήθελαν να τα βάλουν με την Ρωσία:

«Η Ρωσία θα εξακολουθήσει να βελτιώνει τις στρατιωτικές της δυνατότητες και να παρέχει στις ένοπλες της δυνάμεις τα πιο εξελιγμένα όπλα, συμπεριλαμβανομένων όπλων λέιζερ, υπερηχητικών συστημάτων και εξοπλισμών υψηλής ακρίβειας, μοναδικών στον κόσμο. Η Ασφάλεια της Ρωσίας είναι σε καλά χέρια».

«Από τους πειραματισμούς περάσαμε στην πράξη (Συρία). Ο ρωσικός Στρατός και το Πολεμικό μας Ναυτικό θα στέκονται πάντα φρουροί της Μητέρας Πατρίδας», κατέληξε.

Προφανώς, όλα αυτά τα εξελιγμένα όπλα θα πλήξουν τον οποιονδήποτε, διαλύοντας τα πάντα στην επικράτειά του, σε περίπτωση που απειληθεί η ασφάλεια των Ρώσων, όπου αυτοί και αν βρίσκονται, ακόμα και στην Συρία. Μήνυμα από Άγκυρα ελήφθη ή όχι;

Δείτε το βίντεο, πατώντας το εικονίδιο κάτω δεξιά για αγγλικούς υπότιτλους:

el.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications