Στον Έβρο εκτάκτως ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ – Η Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία

Στον Έβρο έχει μεταβεί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος προκειμένου να συντονίσει τις διαδικασίες για την φύλαξη των συνόρων.

Μεγάλες ομάδες “μεταναστών” συγκεντρώνονται στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία στον Εβρο, με αποτέλεσμα η Αθήνα να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να κλείσει τα χερσαία σύνορα, όπως προκύπτει από διασταυρωμένες πληροφορίες.

Έκλεισαν οι Καστανιές στον Έβρο
Διεκόπη η λειτουργία του τελωνείου των Καστανέων Έβρου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κλείσιμο του συγκεκριμένου συνοριακού σημείου διέλευσης πραγματοποιήθηκε λόγω της συγκέντρωσης, από την τουρκική πλευρά, σημαντικού αριθμού ατόμων (μεταναστών- προσφύγων) με πρόθεση να εισέλθουν στη χώρα.

Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σταδιακά αναμένεται να ενισχυθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτροπή ανεξέλεγκτης εισόδου ατόμων στο ελληνικό έδαφος.

Δείτε εικόνα ζωντανά από Έβρο

Εγκλωβισμένοι στη νεκρή ζώνη Ελλάδας – Τουρκίας “μετανάστες”
Μετά το κλείσιμο των συνόρων στις Καστανιές, μια ομάδα μεταναστών βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη νεκρή ζώνη Ελλάδας – Τουρκίας. Σύμφωνα με την yenisafak.com, πρόκειται για περίπου 100 άτομα, που μετά την απειλή ανοιχτών συνόρων, θέλησαν να περάσουν στην ελληνική πλευρά.

Ωστόσο, οι Έλληνες στρατιώτες δεν επέτρεψαν στους μετανάστες να εισέλθουν στη χώρα και προσπάθησαν να τους πείσουν να επιστρέψουν στην Τουρκία. Όμως ούτε η τουρκική πλευρά τους δέχεται πίσω. Πολλοί εκ των μεταναστών αφήνουν τα πράγματά τους στο έδαφος και συνεχίζουν να περιμένουν στην ουδέτερη ζώνη.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications