Σε πανικό οι Άγγλοι - Δεν βγαίνουν από το σπίτι - Θυμίζει... πόλεμο η κατάσταση

Οι Βρετανοί βρίσκονται σε πανικό έπειτα από τα οκτώ κρούσματα κορωνοϊού, όπως τονίζουν τα βρετανικά ΜΜΕ. Οι Βρετανοί δεν βγαίνουν από το σπίτι, ακυρώνουν εκδηλώσεις και έκοψαν τα ΜΜΜ.

Οκτώ παραμένουν τα κρούσματα στη Βρετανία από τον φονικό ιό που απασχολεί τους τελευταίους μήνες όλη την υφήλιο.Ωστόσο αυτά τα οκτώ κρούσματα είναι αρκετά για να πανικοβάλλουν τους Βρετανούς, οι οποίοι όπως αναφέρουν δεν πάνε ούτε στο γυμναστήριο μη τυχόν και κολλήσουν τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον Guardian πολλοί είναι εκείνοι που έχουν προμηθευτεί χειρουργικές μάσκες, ωστόσο μερικοί αποφάσισαν να αγοράσουν και σαπούνι και ξηρά τροφή ώστε να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο.

«Μπορεί να μην υπάρχει λόγος για να πανικοβληθούμε, ωστόσο αγόρασα μάσκα εξαιτίας του κορωνοϊού. Ελπίζω να μην χρειαστεί να την χρησιμοποιήσω ποτέ», ανέφερε ο Ίαν, κάτοικος του Μπρίτον απ΄όπου και δύο κάτοικοι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Μερικοί αναγνώστες ανέφεραν στην Guardian πως αποφεύγουν τα ταξίδια στο κεντρικό Λονδίνο καθώς εκεί μπορεί ο κίνδυνος μόλυνσης να είναι υψηλότερος.

«Σταμάτησα να πηγαίνω γυμναστήριο, να χρησιμοποιώ τα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς φοβάμαι για τον κορωνοϊό. Επίσης ακύρωσα όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις μου για να προστατευτώ», τόνισε η –κάπως υπερβολική- Μαίρη στην Guardian η οποία εργάζεται ως λογίστρια στο Λονδίνο.

Αμερική: Χάνει 5,8 δισ. εξαιτίας του κορωνοϊού Ωστόσο όπως φαίνεται δεν έχει μόνο η Βρετανία πρόβλημα με τον φονικό ιό, καθώς σύμφωνα με έρευνα του η Αμερική αναμένεται να χάσει 5,8 δισεκατομμύρια δολάρια εξαιτίας του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, η Κίνα έχει αναδειχθεί ως η μεγαλύτερη πηγή αμερικανικών ταξιδιωτικών εσόδων με τους Αμερικάνους να δαπανούν ετησίως περίπου 34 δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να επισκεφτούν την Κίνα.

Ωστόσο, ο κορωνοϊός θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώση κατά 28% στις κινεζικές επισκέψεις από τις ΗΠΑ μέσα στο 2020, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Tourism Economics, ενός υποκαταστήματος της Oxford Economics.

Αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί σε απώλειες αεροπορικών εισιτηρίων και εγχώριων δαπανών ύψους 5,8 δισ. Δολαρίων, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Ο κορωνοϊός αναμένεται να έχει σημαντικότερο αντίκτυπο στις μετακινήσεις απ’ ότι είχε το ξέσπασμα του SARS το 2003.
«Η Κίνα είναι πολύ πιο σημαντική κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας οικονομίας και η περαιτέρω διατάραξη της παραγωγής και των ταξιδιών θα συνεχίσει να δημιουργεί σημαντικές παγκόσμιες διακυμάνσεις», δήλωσε ο Richard Falkenrath, επικεφαλής της ασφάλειας της Bridgewater Associates.

Post A Comment:

1 comment

georgiosείπε...

να βουλιαξει η πορνη,μυρια κακου εχει σκορπισει στον πλανητη,να αφανιστει η τρισκαταρατη!!!

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

-->