Ρωσικά υπερηχητικά βομβαρδιστικά εντοπίστηκαν στα σύνορα Καναδά – ΗΠΑ

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι δύο από τα υπερηχητικά βομβαρδιστικά Tu-160 διενήργησαν πτήσεις επιτήρησης πάνω από διεθνή ύδατα στον Αρκτικό Ωκεανό, όπως επίσης και πάνω από τη Νορβηγική Θάλασσα και εκείνη του Μπάρεντς.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι οι πτήσεις διήρκεσαν 16 ώρες στο σύνολό τους με εναέριο ανεφοδιασμό και έγιναν με πλήρη αρμονία με το διεθνές δίκαιο.

Ταυτόχρονα, η κοινή Αμυντική Διοίκηση Αεροδιαστήματος Βόρειας Αμερικής (NORAD) των ΗΠΑ και του Καναδά υποστήριξε πως δύο βομβαρδιστικά Tu-160 μπήκαν, στις 31 Ιανουαρίου, στον Εναέριο Χώρο Ταυτοποίησης του Καναδά.

Παρότι τα αεροσκάφη παρέμειναν σε διεθνή χώρο, ο διοικητής της NORAD, Αμερικανός στρατηγός, Τέρενς Ο’Σόνεσι, καταδίκασε τις πτήση και τις χαρακτήρισε ως επίδειξη «οπλικών συστημάτων μεγάλου βεληνέκους» και ως πράξη της Ρωσίας των «αυξανόμενων επιθετικών προσπαθειών της».

​Η Αμυντική Ζώνη Ταυτοποίησης του Καναδά επεκτείνεται σε ορισμένες περιοχές του Αρκτικού Ωκεανού που τις επισκέπτονται συχνά ρωσικά αεροσκάφη αεροπλάνα κατά τη διάρκεια ασκήσεων και τακτικών περιπολιών κατά μήκος των συνόρων της χώρας.

Η ζώνη καλύπτει, επίσης, τα σύνορα των ΗΠΑ στην Αλάσκα.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ διεξάγει, επίσης, τακτικές πτήσεις κατά μήκος των δυτικών συνόρων της Ρωσίας στις χώρες της Βαλτικής και κατά μήκος των νοτιοδυτικών συνόρων κοντά στην Κριμαία από τότε που οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών άρχισαν να επιδεινώνονται το 2014 ύστερα από μια κρίση στην Ουκρανία. Η Ουάσινγκτον δεν σταμάτησε να εκτελεί τέτοιες δραστηριότητες, παρά τις ρωσικές διαδηλώσεις

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications