Κίνα: Γρίπη των πτηνών «θερίζει» τα κοτόπουλα στη χώρα, πιθανότητα να μεταδοθεί και στους ανθρώπους

Μετά τον κοροναϊό, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε 259 ανθρώπους, η Κίνα πλέον θα πρέπει να αντιμετωπίσει και την εξάπλωση μιας γρίπης των πτηνών.

Όπως αναφέρει η Mirror, τουλάχιστον 4.500 κοτόπουλα έχουν πεθάνει από μία γρίπη των πτηνών τύπου Η5Ν1, σε μία φάρμα στη Σαογιάνγκ στην νότια επαρχία Χουνάν.

Η γρίπη πιστεύεται ότι είναι πιθανό να μεταδοθεί και στους ανθρώπους στο μέλλον και γι’ αυτόν τον λόγο οι αρχές έχουν πάρει ήδη κάποια μέτρα, καθώς έχουν σφαγιαστεί 17.828 κοτόπουλα που είχαν προδιάθεση της γρίπης, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε το Σάββατο από το υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικών Ζητημάτων.

Η φάρμα στην οποία εκδηλώθηκε και εξαπλώθηκε η γρίπη, είχε 7.850 κοτόπουλα και σύμφωνα με αξιωματούχους έχει κλείσει και αποστειρώσει την περιοχή όπου βρέθηκαν τα κρούσματα της γρίπης.

Καθησυχαστικός ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας
Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Υγείας ο ιός Η5Ν1 δεν επηρεάζει εύκολα τους ανθρώπους και τα κρούσματα είναι περιστασιακά, ενώ είναι δύσκολη και η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ωστόσο, εάν κάποιος προσβληθεί από τον συγκεκριμένο ιό, η θνησιμότητα αγγίζει το 60% των περιπτώσεων.

Ο άνθρωπος μπορεί να κολλήσει εάν έρθει σε κοντινή επαφή με μολυσμένα ή νεκρά πουλιά από τον ιό ή περιβάλλοντα, στα οποία έχει εκδηλωθεί ο Η5Ν1.

Όπως τονίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: «Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο συγκεκριμένος ιός μπορεί να μεταδοθεί σε ανθρώπους εφόσον το φαγητό είναι καλά παρασκευασμένο και μαγειρεμένο. Είναι ασφαλές να τρώτε καλά παρασκευασμένα και μαγειρεμένα πουλιά. Οι συνηθισμένες θερμοκρασίες που χρησιμοποιούνται για μαγείρεμα σκοτώνουν τον ιό».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications