Ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν εξτρεμιστές που υποστηρίζουν την Τουρκία - Βίντεο

Η ρωσική αεροπορία βομβάρδισε θέσεις εξτρεμιστών στη Συρία που είχαν επιτεθεί σε συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στην Ιντλίμπ, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ρωσικά αεροσκάφη Su-24 πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον εξτρεμιστών που υποστηρίζουν την Τουρκία, γεγονός που επέτρεψε σε συριακά στρατεύματα να αποκρούσουν επιτυχώς επιθέσεις που είχαν εξαπολυθεί, όπως ανακοίνωσε το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης για τη Συρία.

Σύμφωνα με το Κέντρο Συμφιλίωσης, εξτρεμιστές που υποστηρίζουν τη Συρία, με την υποστήριξη τουρκικού πυροβολικού, κατόρθωσαν να διασπάσουν την άμυνα του συριακού στρατού στις περιοχές Κμίνας και Ναϊράμπ στην επαρχία Ιντλίμπ.

Τα ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν βομβαρδισμούς εναντίον των εξτρεμιστών, γεγονός που επέτρεψε στον συριακό στρατό να αποκρούσει όλες τις επιθέσεις, ανέφερε ο ρωσικός στρατός.

«Τα συριακά στρατεύματα κατέστρεψαν ένα τεθωρακισμένο όχημα, έξι οχήματα πεζικού και πέντε φορτηγά που περιείχαν όπλα μεγάλου διαμετρήματος», όπως ανακοινώθηκε.

Το Κέντρο Συμφιλίωσης στη Συρία πρόσθεσε ότι τέσσερις Σύροι στρατιώτες τραυματίστηκαν από το τουρκικό πυροβολικό.
Σύμφωνα με το Ρωσικό Κέντρο, η Τουρκία σταμάτησε τους βομβαρδισμούς εναντίον συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων όταν η Ρωσία ενημέρωσε την Άγκυρα ότι είχε εντοπίσει από πού έρχονταν τα τουρκικά πυρά.

«Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις υποστηρίζουν εξτρεμιστές. Προκειμένου να αποφευχθούν τα περιστατικά, καλούμε την τουρκική πλευρά να σταματήσει να υποστηρίζει ενέργειες τρομοκρατών και να τους παρέχει όπλα», υπογράμμισε ο Ρωσικό Κέντρο.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν από αεροπορική επίθεση στην Ιντλίμπ της Συρίας.
Το τουρκικό υπουργείο πρόσθεσε ότι πάνω από 50 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν, ενώ καταστράφηκαν πέντε τεθωρακισμένα, δύο οχήματα πεζικού, δύο φορτηγά με θωράκιση κι ένα ολμοβόλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν είχε ανακοινώσει ότι η Άγκυρα δεν είναι ικανοποιημένη με την πορεία των ρωσο-τουρκικών διαπραγματεύσεων για την Ιντλίμπ και ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε επιθέσεις στην περιοχή «ανά πάσα στιγμή». Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε μια τέτοια εξέλιξη ως το χειρότερο δυνατό σενάριο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications