Φονικό στην Μενάνδρου : «Ο Αφγανός ήταν κομμένος παντού» – Ταυτοποιούνται οι δράστες

Το θρίλερ που εκτυλίχθηκε μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, με θύμα 23χρονο Αφγανό, που δολοφονήθηκε βάναυσα, περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες.

Ταυτοποιήθηκαν σε μεγάλο ποσοστό τα στοιχεία ταυτότητας των δύο δραστών της δολοφονίας του 23χρονου άνδρα από το Αφγανιστάν και του σοβαρού τραυματισμού του 25χρονου ομοεθνή του στην οδό Μενάνδρου, στο κέντρο της Αθήνας. Ο πρώτος έχει ταυτοποιηθεί σε ποσοστό 99%.

Είναι σεσημασμένος για διακίνηση ναρκωτικών και ληστείες του δρόμου. Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής είναι πολύ κοντά στην πλήρη ταυτοποίηση και του δεύτερου δράστη.

Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για 90%, και αυτός είναι σεσημασμένος για παρόμοια αδικήματα. Η υπόθεση περιπλέκεται όμως λίγο καθώς στο σημείο της δολοφονίας και σε κάποια ευρήματα, όπως ρόπαλα και ένα μαχαίρι, στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν προκύψει τα αποτυπώματα άλλων τουλάχιστον τριών ατόμων, τα οποία ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί αν είχαν συμμετοχή στην δολοφονία ή βρέθηκαν εκεί μετά από αυτή για να βοηθήσουν τα θύματα.

Από την ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του 23χρονου από το Αφγανιστάν προκύπτει ότι έχει δεχθεί 12 μαχαιριές εκ των οποίων οι 5 έπληξαν ζωτικά όργανα, ενώ επτά έχει δεχθεί ο σοβαρά τραυματίας. Από τα βαλλιστικά εργαστήρια προέκυψε ότι οι 13 κάλυκες και οι δύο βολίδες που εντοπίστηκαν στο σημείο της θανατηφόρας συμπλοκής, προέρχονται από δύο όπλα.

Ένα πιστόλι των 9 ΜΜ και ένα ακόμη των 7,65ΜΜ με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι οι κάτοχοι πυροβόλησαν στο αέρα σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή. Οι αναζητήσεις έχουν ξεκινήσει από δομές φιλοξενίας, χώρους συγκέντρωσης αλλοδαπών αυτής της εθνικότητας σε Αττική όπως επίσης σε Δυτική και Βόρεια Ελλάδα.

ο χρονικό της συμπλοκής
Η νέα αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών σημειώθηκε, στην συμβολή των οδών Μενάνδρου και Σαπφούς στην περιοχή της Ομόνοιας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεπλάκησαν αντίπαλες ομάδες μικροπωλητών και όχι μόνο, Αφγανών και Πακιστανών. Κατά την διάρκεια της συμπλοκής στην οποία συμμετείχαν πάνω από 20 άτομα και από τις δύο πλευρές, βγήκαν μαχαίρια και έπεσαν πυροβολισμοί.

Από την άγρια συμπλοκή ένας Αφγανός, έπεσε νεκρός στο σημείο από πυροβολισμούς και ένας ακόμη ομοεθνής του τραυματίστηκε σοβαρά από πλήγματα που δέχτηκε με μαχαίρι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο, «Ευαγγελισμός». Η Αστυνομία κλήθηκε από περαστικούς για πυροβολισμούς στο σημείο και όταν έφτασε εντόπισε κάλυκες στον δρόμο ενώ έγιναν προσαγωγές για να εξεταστούν ως τυχόν μάρτυρες ή ύποπτοι συμμετοχής στο αιματηρό επεισόδιο που έγινε μέρα-μεσημέρι στην καρδιά της Αθήνας.

Πρόσθετα, διερευνώνται τα ακριβή κίνητρα της αιματηρής συμπλοκής και αν αυτά ήταν για διαφορές μεταξύ των μικροπωλητών ή τυχόν κυκλώματα αλλοδαπών εκβιαστών που λυμαίνονται την περιοχή και επιβάλουν τους όρους τους σε άλλες ομάδες αλλοδαπών.

Από την ηγεσία της Αστυνομίας στην Αττική σχεδιάζεται όχι μόνο η συνέχιση των επιχειρήσεων στην συγκεκριμένη περιοχή και η μεγαλύτερη συχνότητα περιπολιών, αλλά και σε άλλα σημεία της Πρωτεύουσας που παρουσιάζεται έντονη εγκληματικότητα και παρόμοιες με την Ομόνοια συνθήκες.

«Ο Αφγανός ήταν κομμένος παντού»
Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας ομογενής από την Αυστραλία που μένει σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας: «Ήταν 10 με 20 μέτρα μπροστά από εμένα. Ξεκίνησαν με το πιστόλι στον αέρα ένας και οι άλλοι είχαν μαχαίρια και σίδερα. Μόλις έφτασαν στη γωνία που βρίσκονταν οι άλλοι άρχισαν να μαχαιρώνονται και να χτυπιούνται. Ηταν κομμένος παντού. Δηλαδή ήρθαν γι’ αυτό το παιδί και το χτύπησαν πολύ με τα μαχαίρια, τα σίδερα και με το πιστόλι. Όταν είδα το πιστόλι δεν το πίστευα και νόμιζα ότι ήταν ψεύτικο, αλλά μετά αντίκρισα τα μαχαίρια και τα σίδερα. Ηταν κάτω τραυματισμένος και έψαχναν ένα ταξί».

Όπως αναφέρει ένας ακόμη κάτοικος της περιοχής, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, πριν από λίγες ημέρες είχαν μαχαιρώσει έναν 16χρονο από το Πακιστάν. Δέχτηκε έξι μαχαιριές στο πόδι και την πλάτη. Ένας άλλος κάτοικος τονίζει πως η σύγκρουση ήρθε όταν οι συμμορίες «τα χάλασαν στη μοιρασιά περιοχών και χρημάτων. Αν ένας άλλος έμπορος έρχονταν εδώ θα τον σκότωναν. Αυτό το μέρος ελέγχεται από Πακιστανούς», λέει χαρακτηριστικά. Όπως τονίζει, υπάρχουν και σπίτια βιτρίνες όπου γίνεται η διακίνηση.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications