Κορονοϊός: Τέταρτο κρούσμα στην Ελλάδα μία 36χρονη γυναίκα

Γυναίκα 36 ετών είναι το τέταρτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα, βρίσκεται σε ειδικό χώρο στο Αττικόν, ενώ είχε ταξιδέψει στην Ιταλία.

Τέταρτο κρούσμα του νέου κορονοϊού καταγράφεται στην Ελλάδα. Πρόκειται για γυναίκα 36 ετών που είχε ταξιδέψει σε περιοχή της Ιταλίας η οποία πλήττεται από τον ιό.

Τα συμπτώματα που παρουσίασε είναι ήπια και παραμένει σε απομόνωση στο «Αττικόν». Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό.

Τι γνωρίζουμε για τα κρούσματα στην Ελλάδα
Το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας ήρθε από την βόρεια Ιταλία στη Θεσσαλονίκη και είναι μία 38χρονη Ελληνίδα που διαγνώστηκε την Τετάρτη. Μία ημέρα αργότερα ανακοινώθηκε ότι και ο γιος της διαγνώστηκε με κορονοϊό και νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ όπως η μητέρατου.

Παράλληλα δόθηκε εντολή να κλείσει για τις επόμενες 14 ημέρες το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

Συναγερμός από ΠΟΥ: Ο κορονοϊός έχει την προοπτική να εξελιχθεί σε πανδημία
Το τρίτο κρούσμα είναι επίσης γυναίκα στην Αθήνα, το πρώτο στην πρωτεύουσα, η οποία επίσης είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Αρχικά είχε μεταβεί σε ιδιωτικό θεραπευτήριο και όταν επιβεβαιώθηκε ότι φέρει τον κορονοϊό μεταφέρθηκε στο «Αττικόν» όπου και νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο. Η κατάσταση της υγείας της είναι καλή.

Σε σχέση με το συγκεκριμένο κρούσμα, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι μετά από σύσκεψη με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, λαμβάνει μέτρα. Κλειστές σχολικές μονάδες για προληπτικούς
Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον κορονοϊό και το περιβάλλον των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κλειστό θα μείνει σήμερα Παρασκευή, το Κολλέγιο Αθηνών και το Κολλέγιο Ψυχικού λόγω πιθανής επαφής μέλους της σχολικής κοινότητας με άτομο που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, μετά απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Υγείας.

Συγκεκριμένα, κλειστά θα παραμείνουν για προληπτικούς λόγους τα σχολεία:
Γυμνάσιο και Λύκειο Κολλεγίου Αθηνών
Γυμνάσιο και Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού
Νηπιαγωγείο ΙΜ Καρράς
Η απόφαση ελήφθη καθώς «εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μέλους της σχολικής κοινότητας με προσβληθέντα από κοροναϊο». Δημοσιεύματα ήθελαν τα δύο παιδιά της 40χρονης γυναίκας που είναι το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Αθήνα, να φοιτούν στο Κολλέγιο

Υπενθυμίζεται ότι κλειστό για 14 ημέρες παραμένει το 105ο δημοτικό Θεσσαλονίκης όπου φοιτούσε ο γιος της 38χρονης που είναι και το δεύτερο κρούσμα.

'>

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications